TED Isparta Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Metin Çelik, SDÜ’nün kolejin bulunduğu yeri boşaltması talebini değerlendirerek; “Eğitim öğretimin aksamaması, Velilerimiz ve öğrencilerimizin mağdur olmaması için, Kolej binasında en azından kendi yerine geçene kadar eğitime devam edebilmelidir” dedi. 
 
TED Isparta Koleji Okul Aile Birliği, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin geçtiğimiz günlerde koleje gönderdiği boşaltın yazısı üzerine olağanüstü toplandı. Dün saat 11.00’de gerçekleştirilen toplantı sonrası basına bir açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Metin Çelik, konuşmasında şunları söyledi; “TED Isparta Koleji 200 yılında Üniversite öğretim görevlilerinin ve Ispartalı çocuklarımızın ihtiyaçlarından dolayı Süleyman Demirel Üniversitesi ve değerli Ispartalı büyüklerimizin öncülüğünde kurulmuştur.
 
TED Kollejimiz, ilimizde ve Türkiye genelinde başarısını ispat etmiştir. İlimizdeki ve Türkiye genelindeki başarımızın yükseltmesine katkıda bulunan en önde gelen okullarımızdan birisidir.
Isparta’da bulunan TED Isparta Kolejimiz Türk Eğitim Derneğinin 25 okulundan birisidir. Diğer iller bu markayı almak istemelerine rağmen alamamaktadırlar.
 
TED Isparta Kolejimizde bulunan çok sayıdaki öğrenci Devletimizin mali yükünü de azaltmaktadır, ayrıca okulumuz ekonomik yönden zayıf olan Isparta’da ikamet eden başarılı öğrencilerimizi de burslu olarak okutmaktadır.
 
Eğitimin önünde engel teşkil etmem diyen Sayın Rektörümüz İlim şehri Isparta’mızda bu başarılı eğitim yuvası sokağa koymak düşüncesinde midir? Okulumuz ilgili olarak Sayın Rektörümüz, Okul arsası için SDÜ Senatosundan satış kararı aldırmıştır. Okulun yerinin konut alanına çevrilmesi ve daha fazla para kazanma amacı ile Belediye Meclisine imar değişikliği için müracaat etmiş, Belediye Meclisinin sağduyulu kararı sonucunda bu istek reddedilmiştir.
 
ETTAŞ Yönetimi tarafından yeni okul yeri için arsa temini çalışmaları devam ederken okulun tahliye edilmesi için noterden sözleşmenin yenilenmeyeceği ve boşaltılması yönünde ihtar gelmiştir.
Gerek öğrencilerimizin velileri, gerekse TED yönetiminin SDÜ’nün malında ortaklığı yoktur. Ancak, Süleyman Demirel Üniversitesinin ve TED Kolejinin açılmasında ve geliştirilmesinde değerli Isparta sevdalıları ve Ispartalılar gönüllü olarak bu eserleri yapmayı nasıl başardılar ise, Üniversitemize okul alanı olarak verilen bu alanın geri verilmesinin de TED Kolejimize ve Üniversitemize zarar vermeden en uygun şekilde çözüleceğine inancımız tamdır.
 
Eğitim öğretimin aksamaması, Velilerimiz ve öğrencilerimizin mağdur olmaması için, Kolej binasında en azından kendi yerine geçene kadar eğitime devam edebilmeli. Şirketimizin arsa, proje ve eğitim kompleksi çalışmaları bitine kadar da kolej mevcut yerindeki binalarında eğitimini aksatmadan devam etmek durumundadır. Bu konuda tüm kurumlarımız ve Isparta’mızın desteğini bekliyoruz” dedi.