Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü yeni yıldan itibaren tüm cenaze hizmetlerinin belediyece ücretsiz yapılacağını haber verdi

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde yeni yıldan itibaren cenaze hizmetleri tamamen ücretsiz hale getirilecek. İlçenin MHP’li Beleidye Başkanı Avukat Halil Hilmi Tütüncü, cenaze yakınlarının belediye tarafından verilen hizmetler karşılığında artık Ocak ayından itibaren ücret ödemelerinin kaldırılacağını müjdeledi.

     Seçim vaadlerinde de bu konuyu ele aldığını dile getiren Başkan Tütüncü, ‘Göreve geldiğimiz günden bu yana bu işin altyapısını oluşturuyorduk. Çalışmalarımız son noktaya geldi. Zaten cenaze yıkama, taşıma gibi hizmetlerden ücret alınmıyordu. Şimdi cenazeye katılanların mezarlığa taşınması, kabir kazma, sapma için ağaç temini de belediyemizce sağlanacak. Ayrıca cenazenin kalktığı gün aileye bir öğün yemek de belediyemiz tarafından sağlanacak’ dedi.

 CENAZE SAHİPLERİNİN YEMEK YAPMASINA DUR DİYECEĞİZ

      Yalvaç’ta 10 yıldan bu yana cenaze sahiplerinin cemaate definden sonra cenaze sahipleri tarafından yemek ikram edilme gibi bir alışkanlığın yerleştiğini bunun da acıları ile yıkılan aileye hem maddi hem manevi ikinci bir yıkım haline geldiğini dile getiren Başkan Tütüncü sözlerini şöyle sürdürdü:

      “Cenaze sahiplerinin bir yakınlarını kaybetmesinin acısı ile yanıp tutuşurken bir de yapmazsak ayıp olur düşüncesi ile cemaate yemek hazırlamaya çalışması son derece yanlış bir davranış. Biz bu konuyu İlçe Müftümüz ile de görüştük ve kendileri de geçen hafta Cuma Vaazında konuya değinerek doğru olmadığını ifade etti. Bu 10 yıllık geleneği biz ortadan kaldırmak için bazı tedbirler uygulayacağız. En başta belediye olarak sadece cenaze evinde kalanlara yetecek miktarda 1 öğün yemek göndereceğiz. Buradan vatandaşlarımıza da sesleniyorum: -Lütfen bu alışkanlığı sürdürmeyin. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza da büyük bir yıkım oluyor. Kefen alacak gücü bile olmayan insanlarımız var onları düşünün. Yemek verecekseniz ilerleyen günlerde verin.”