Yenişarbademli Halk Eğitim Merkezi, çeşitli dallarda kurslar düzenlemeye devam ediyor.
Yenişarbademli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salih Kodal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 alanda düzenlenen ücretsiz kurslarla yaklaşık 450 kursiyere eğitim verdiklerini söyledi.
Kursların gelen talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda açıldığını belirten Kodal, özellikle bölgede ihtiyaç duyulan nitelikli eleman yetiştirmeye önem verdiklerini kaydetti.
Yenişarbademli'nin küçük bir ilçe olmasına rağmen tarım, hayvancılık, doğa sporları gibi değerlendirilebilecek potansiyellere sahip olduğuna işaret eden Kodal, ''Ama ne yazık ki bazı vatandaşlarımızda 'Bu ilçede bir şey yapılamaz' düşüncesi hakim. Önce bu ön yargıları yıkmamız gerekiyor. Elimizde olanın farkına varır ve gerekli eğitimleri alırsak Yenişarbademli zengin bir ilçe olabilir'' dedi.
Kodal, talep edilen tüm alanlarda kurs düzenlemeye devam edeceklerini belirterek, ''(Ne iş olsa yaparım) düşüncesini taşıyanların sayısını azaltmak için tüm imkanlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz'' diye konuştu.
Önümüzdeki günlerde çocuk bakımı, diksiyon, kapsamlı ilk yardım, budama ve iş makinesi operatörlüğü kurslarını düzenleyeceklerini ifade eden Kodal, kurslara katılmak isteyenlerin Halk Eğitim Merkezi'ne müracaat etmelerini istedi.