İki dönemdir Yenişarbademli halkının büyük teveccühüyle başkanlık görevini yürüten Mustafa Erdem 10 yıl içerisinde 55 projeyi hayata geçirdiklerini, 17 projenin devam ettiğini ve yeni dönemde de 32 proje ile halkın karşısına çıktıklarını söyledi.

Yenişarbademli’nin bir bütün olarak kalkınması noktasında, halkın yaşam kalitesinin yükseltilmesi noktasında tüm belediye personeli ile birlikte gayret gösterdiklerini ifade eden Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, tarımsal reform projesine dikkat çekti.

KORUMA-KULLANMA DENGESİ İÇERİSİNDEYİZ

Yenişarbademli İlçesinin Beyşehir Gölü Havzası içesinde bulunması nedeniyle koruma alanları içerisinde bulunduğunu belirten Başkan Erdem; “Biz burada yaşayan halk olarak koruma-kullanma dengesi içerisinde yaşamak istiyoruz” dedi.

ŞEHİT HÜSEYİN GÖKHAN ERİNÇ BARAJINDAN 28500 DEKAR ALAN SULANACAK

Toplam 28 bin 500 dekar alanda toplulaştırma yapılması ve sulamanın kapalı devre sisteme alınmasının önemine vurgu yapan Başkan Erdem; “Talebimiz üzerine Devlet Su İşleri tarafından yapılan çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Isparta Yenişarbademli Şehit Hüseyin Gökhan Erinç Barajında depolanacak su ile 28 bin 500 dekar zirai arazinin cazibe ile sulanması sağlanacak.

Projede dolgu çalışmaları devam ediyor. Temelden yüksekliği 44 metre olacak barajın tamamlanması ile birlikte Yenişarbademli’de tarıma dayalı sanayi gelişecek ve bu sayede halkımızın sosyal ve ekonomik olarak gelişimi sağlanarak refah düzeyi arttırılacak. Buradan halkımız adına Devlet Su İşleri yetkililerine bir kez daha teşekkür ediyorum.” Dedi.

1 MEGAVATLIK GES KURULDU

Yenişarbademli’de kurulan bir megavatlık Güneş Enerji santralinin önemli bir yatırım olduğunu belirten Başkan Erdem; “Yap-işlet-devret modeliyle belediyemiz bünyesinde kurulan santralden 17 yıl süreyle üretimin % 5’ni kira olarak alacağız. 17 yılın sonunda da belediyemize 1 milyon 300 bin dolarlık bir yatırım tamamen belediyemizin olacak. Bu şeklide belediyemize uzun yıllar kurumsal anlamda bir gelir elde etmiş olacağız.”

FONKSİYONEL ARITMA TESİSİ YAPILDI

 Yenişarbademli İlçesinin Beyşehir Havzası içerisinde olması nedeniyle evsel atıklar için arıtma tesisi yapılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Erdem; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapmış olduğu tip projelerinin dışında, daha fonksiyonlu ve daha özellikli bir arıtma tesisini Yenişarbademli’ye kazandırdıklarını söyledi.

400 bin lira civarında olan tip projelerin dışında 1 milyon 602 bin lira maliyetli tesis sayesinde yüzey ve yeraltı sularını deşarj edilerek yeniden doğaya kazandırılmakta.

33 KİLOMETRELİK İÇME SUYU ANA HATTI YENİLENDİ

Yenişarbademli’de büyük önem arz eden projelerden birisi de içme suyu projesi oldu.

İsale hattı ile birlikte 33 kilometrelik ana şebeke hattını yenilediklerini ifade eden başkan Erdem; “Bu sayede halkımız daha kaliteli ve daha temiz su kullanma imkanına kavuşmuştur” dedi.

“PINARGÖZÜ SU” ÇOK YAKINDA MARKETLERDE

Yıllardır boşa akıp giden Pınargözü kaynak suyunu değerlendirmek amacıyla önemli bir projeyi daha memlekete kazandırdıklarını belirten Başkan Mustafa Erdem; “7 milyon dolarlık bir yatırımla güzel bir tesis ülkemize kazandırıldı. Azerbaycan’dan olan müteşebbisimiz Sayın Elman Aliyev, önümüzdeki günlerde “Pınargözü Su” markasıyla üretime başlayacak. İlk etapta yaklaşık 25 kişinin istihdam edileceği fabrikada günlük 150 tona yakın su işlenecek. Bu Yenişarbademli’miz için, Isparta’mız için hem de ülkemiz için milli ekonomi açısından değer kazandıracak bir girişim oldu.

Şuan biz belediye olarak su fabrikasının kanalizasyon hattını döşüyoruz. 2700 metre uzunluğundaki ve 55 adet rögar bacadan oluşan hattı tamamen belediyemizin imkanlarıyla yapmaktayız.” Dedi.

AHDİMİZ VE ANDIMIZ; SÜREKLİ KALKINAN BİR İLÇE OLMAK

Sürekli kalkınan bir Yenişarbademli ideali içerisinde olduklarının altını çizen Başkan Erdem; “Bu bizim ahdimiz ve andımızdır. Seçimlere 40 gün kalmışken herkes ev-ev dolaşıp bize oy verin derken biz aynı ahenk ve tempo içerisinde Yenişarbademli halkına daha iyi hizmet verebilmenin gayreti içerisindeyiz.

55 PROJE BİTİRİLDİ, 17 PROJE DEVAM EDİYOR, YENİ DÖNEMDE 32 PROJE İLE HAKIN HUZURUNA ÇIKILIYOR

Dediğim gibi 55 projemizi gerçekleştirdik, 17 projemiz devam ediyor ve yeni dönemde 32 proje ile halkımızın karşısına çıkacağız.

Elbette bütün bunları halkımız en iyi şekilde değerlendirecektir. Takdir halkımızındır.

Halkımızın teveccühü bizden yana olursa aynı tempomuzla, aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımızla devam ederiz. Bizi tercih etmezlerse de yeni seçilecek yönetime, kadroya talepleri doğrultusunda elimizden geldiğince yardım ederiz. Burada önemli olan Yenişarbademli’nin kalkınmasıdır, insanımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesidir. Gerisi teferruattır” Dedi.