Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, ilçeye yapılması planlanan gölet için ön hazırlık çalışmalarının sorunsuz tamamlandığını, ileriki günlerde ihale sürecinin başlamasını beklediklerini bildirdi.

Başkan Erdem, yaptığı açıklamada, Ağıllaca mevkisine yapılması planlanan 7 milyon metre küp kapasiteli gölet projesinin ön hazırlıklarının sorunsuz şekilde tamamlandığını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yetkililerin yaklaşık bir ay önce Çevresel Etki Değerlendirme raporunu tamamladıklarını ve olumsuz bir durumla karşılaşılmadığını ifade eden Erdem, ''Yenişarbademli için büyük önemi olan gölet projesiyle ilgili ön çalışmalar hiçbir sorunla karşılaşılmadan tamamlandı. Artık ihale sürecini bekliyoruz. İhale her an yapılabilir'' dedi.

Öte yandan, Beyşehir Gölü için koruma ve özel hüküm belirleme çalışmalarının yapılacağını ve bazı kesimlerde bu durumun Yenişarbademli göletini olumsuz etkileyeceği yönünde kanaat oluştuğunu anlatan Erdem, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmayı beklemediklerini vurguladı.

Erdem, gölet projesinin gerçekleşmesi halinde bölge ekonomisine ve Beyşehir Gölü'nün korunmasına büyük katkılarının olacağına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
''Yenişarbademli Ovası'nda tarım arazileri bulunan 3 belde ve bir köy var. 28 bin 500 dekar tarım arazisi, yılın bir kesimi Beyşehir Gölü'nden pompalarla taşınan suyla sulanıyor. Gölet projemiz tamamlandığında Beyşehir Gölü'nden su kullanılmayacak.

Gölette biriken ihtiyaç fazlası su da Beyşehir Gölü'nü besleyecek. Ne biz, ne de görüştüğümüz yetkililer, Beyşehir Gölü için belirlenecek özel hükümlerin Yenişarbademli göletinin yapımına olumsuz bir etkisinin olacağını düşünmüyor. Gölet projemizin takipçisiyiz ve en kısa zamanda gerçekleşmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz.''
 

Gölet projesiyle eş zamanlı kapalı devre suluma sistemi projesini de hayata geçireceklerini anlatan Erdem, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na arazi toplulaştırması içi başvuru yaptıklarını söyledi.
Erdem, ilçenin kalkınması için çalışmalara aralıksız devam edeceklerini sözlerine ekledi.