Çağrı Merkezi için yatırım yapacak şirketin istediği nitelikte yer bulundu. Yatırım için gerekli çalışmaların önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.
 
Türkiye'nin en güçlü GSM şirketi için kurulması düşünülen çağrı merkezi için Isparta’da istenilen nitelikte yer bulunduğu öğrenildi. Son günlerde Isparta kamuoyunda yer alan haberler üzerine vatandaşlarda yatırım ile ilgili merak uyanmış ve herkes yatırımın Isparta’ya yapılması noktasında hem fikir olmuştu. Yatırımın Isparta’ya kazandırılması için çaba sarfeden Vali Vahdettin Özkan'ın talimatı ile çağrı merkezi için yer arayışlarında son noktaya gelindiği öğrenildi.

Çağrı merkezine uygun olarak Isparta merkezde yer bulunduğu ve çalışmaların kısa süre içinde başlayacağı gelen bilgiler arasında. Çağrı merkezine uygun olarak Isparta merkezde yer bulunduğu ve çalışmaların kısa süre içinde başlayacağı gelen bilgiler arasında. Çağrı merkezinde ilk etapta 600 kişinin istihdam edileceği, daha sonra istihdam sayısının 1000 ve üzerinde olacağı belirtiliyor.

Öte yandan çağrı merkezine yer bulunamadığı ve bu nedenle yatırımın Isparta’ya yapılamayacağı haberleri üzerine Yalvaç Belediye. Başkanı Halil Hilmi Tütüncü'nün devreye girdiği ve yatırım için Yalvaç'ta hemen yer temini yapabileceklerini Vali Vahdettin Özkan'a ilettiği öğrenildi.

Vali Özkan'ın ise, çağrı merkezinin Isparta merkeze yapılması noktasında yer bulunduğunu, yer konusunda sorun olması durumunda Yalvaç’ın düşünülebileceğini söylediği de öğrenildi. Çağrı Merkezinin 2015 yılının başında faaliyete geçmesi bekleniyor. Yatırımı yapacak firma yetkililerinin fiziki alışmalar ve teknik donanım sürerken, personelin eğitimi yapacağı kaydedildi.