SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, KYK’nın Isparta’ya yapacağı bin kişilik yurdun ertelendiği yönündeki konunun çözümlendiğini belirterek; “Biz yurt için 13 bin 200 m2’lik alanı tahsis ettik, sorun yok” dedi. 
 
Kredi Yurtlar Kurumu’nun bin kişilik yurt için kendilerinden istediği araziyi tahsis ettiklerini ve sorunun eksik bilgilendirmeden kaynaklandığını ifade eden Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Evet, bende konuyu basından takip ettim. Sayın Bakanımızın Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından ilimize yapılacak olan bin öğrencilik yurdun yer tahsisi olmamasından dolayı ertelendiği yönünde bir açıklaması olmuş. 
Ancak, böyle bir durum yok. Biz üniversite olarak 21 Şubat 2013 tarihinde şuandaki yurtların bulunduğu alandan 13 bin 200 metrekare büyüklüğünde bir araziyi yurt yapılması için tahsis ettik. Proje hazır yakında ihaleye çıkılacak. 
 
Sanıyorum bu konuda sayın Bakanımıza bir eksik bilgilendirme yapılmış. Sayın Bakanımız da bu nedenle böyle bir açıklamada bulunmuş. Sorunun kaynağı iletişimsizlik ve eksik bilgilendirme olduğunu düşünüyorum. Ama sorun çözülmüş durumda” dedi.