10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Siyasilere, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerine, Esnaflara, Bürokratlara ve Vatandaşlara seslenen Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan; “Isparta medyası her geçen gün kan kaybediyor. Sesiniz, kulağınız ve gözünüz olan medyaya sahip çıkın’ dedi.
 
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, meslektaşlarının gününü kutladı. Ispartalılara da önemli mesajlar veren Başkan Karahan, ‘Medya yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Şehir genelindeki gazeteleriyle, televizyonlarıyla, internet haber siteleriyle, radyolarıyla bir medya markası haline gelen Isparta bu alanda artık kan kaybetmeye başladı. Yerel medyanıza sahip çıkın” dedi.

Başkan Karahan mesajında, “Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz en çok yerel medya sektörünü etkilemiştir. Bizleri sadece 10 Ocak tarihinde hatırlamayın. Bizler sizlerden sadece hakkımızı istiyoruz. Yerel medyayı abone olarak destekleyin ki hem sesimiz hem de sesiniz duyulsun. Medyanın yok olması demek şehrin yok olması demektir. Bütün sektörlerin yerel medyaya sahip çıkmalarını özellikle istiyoruz” dedi.

 ISPARTA MEDYASI VE ÇALIŞANLARI ARTIK ZOR DURUMDA
Isparta medyasında aktif olarak çalışan bütün basın mensuplarının birer pırlanta olduğunu ifade eden IGC Başkanı Karahan: “Çalışan arkadaşlarımızın tek dertleri Isparta ve evleridir. Bu arkadaşlarımız yayın kuruluşlarının ekonomik olarak zorlandığı şu günlerde büyük fedakarlıklar yapmaktadırlar. Hepimizin gayesi Isparta ve evlerimize helal lokma götürmektir. Biz sadece yerel medyanın abone ve reklamla desteklenmesini istiyoruz. Her bir çalışanımız gazete sahibinin evladı ve kardeşidir. Evlatlarımızın ve kardeşlerimizin zor durumda kalması bizleri ziyadesiyle üzmektedir. Isparta’nın çocuklarına sahip çıkmak hepimizin borcudur. Eminim ki gazete, televizyon, internet haber sitesi ve radyo sahiplerinin şu anki tek derdi, çalışanlarının geçimlerini sağlamak, borçlarını ödemektir. El birliğiyle bu zorluklarında üstesinden gelebiliriz” dedi.

2 YILDIR KRİZLE BOĞUŞUYORUZ
Isparta medyasının 2 yıldır ekonomik krizle boğuştuğunu ifade eden IGC Başkanı Karahan, “2018 yılının ikinci döneminde dövizin büyük oranda artışı ile ülkemizde ekonomik kriz yaşanmıştır. Bu krizden maalesef en büyük oranda yerel medya sektörü etkilenmiştir. Ülkemizdeki üretim yapan kağıt fabrikalarının kapatılması, dış güçlerin ekmeğine yağ sürmüş, ham maddesi kağıt olan yerel medyayı ve çalışanlarını yok olma aşamasına getirmiştir. Kağıt ve sarf malzemelerine ortalama yüzde 500 zam gelmiş ve sektörü içinden çıkılmaz hale getirmiştir. Zaten kıt kanaat geçinen yerel medya sektöründeki yöneticiler ve çalışanlar bu krizde çaresiz kalmışlardır.

Dolayısıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Bayram havası içerisinde değil, dayanışma günü içerisinde geçiriyoruz. Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak bu zor günlerimizde tüm sektörleri, yerel medyasına sahip çıkmaya davet ediyorum. Yerel medya bu krizi ancak ekonomik olarak sektörlerin desteğiyle atlatacaktır” dedi. Isparta medyasında görevli meslektaşlarının da gününü kutlayan Şevket Karahan, ‘Bugün bizim dayanışma ve kenetlenme günümüzdür’ dedi.