1 Nisan tatil mi merak ediliyor. 1 Nisan Pazartesi okullar tatil mi öğrenciler ve çalışanlar MEB son dakika 1 Nisan resmi tatil mi değil mi sorusuna yanıt arıyor. Vatandaşlar 31 Mart’ta yerel seçim için sandık başına gidecek. Seçim sonrası okullar ve üniversiteler tatil olacak mı gündemde aratılan başlıklar arasındaki yerini koruyor. Özellikle kamu kuruluşunda çalışanlar ve öğrenciler 1 Nisan 2019 okullar, üniversiteler ve özel okulların tatil olup olmadığına dair detayları öğrenmek istiyor. İşte yapılan en son açıklamalar…

1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil olacak mı?

Tüm seçimlerde ilk ve ortaokul, lise, üniversite gibi kurumlar oy verme işlemi için kullanılır. Tüm özel ve devlet okullarında oy verme işlemi gerçekleşebilecektir. Oy verme akşam saatlerine doğru sona erer ve sayım aşamasına geçilir. Sayım aşaması geç saatlere kadar sürebilmektedir. Seçimin ertesi günü okulların tekrar eğitim verebilmesi için düzenin eski haline getirilmesi gerekir. Fakat bunun için yeterli süre bulunamamaktadır. Bu yüzden ertesi gün okullar tatil edilmektedir. Yani Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılan resmi açıklama sonucu 1 Nisan 2019 Pazar günü tatildir. Buna ek olarak öğretmenler de idari izinli sayılacaklardır.

31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler nedeni ile 1 Nisan 2019 Pazartesi gününde tüm yurtta ilkokul, lise, üniversiteler tatil olacak. Eğitim ve öğretim 2 Nisan 2019 Salı gününde kaldığı yerden devam edecek.

1 Nisan resmi tatil mi?

1 Nisan resmi tatil değildir. Kamu kuruluşları 1 Nisan 2019 Pazartesi günü açık olacaktır. Memurlar ve diğer kamu çalışanları da görevlerine devam edeceklerdir.