AK Parti Milletvekili Recep Özel, “Isparta, MHP’nin kalesi” söylemine tepki göstererek “Yanlış karar ve hatalarımızdan dolayı MHP 2 dönem belediyeyi kazandı. Bu MHP’nin kalesi anlamına gelmez. İl Genel Meclisi’nde her zaman 1. parti AK Parti olmuştur” dedi.

AK Parti Milletvekili Recep Özel, 12. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından “MHP kalesini kaybetti” şeklindeki hem ulusal hem de yerel gündeme ilişkin söylemler hakkında değerlendirmede bulundu. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçimiyle yerel seçimlerin mukayese edilmemesi gerektiğini savunan Özel, “Her seçimin değerlendirmesi kendi içinde yapılması lazım. Yerel seçim adayıyla Erdoğan’ı mukayese etmek mümkün değil. Halk ilk kez Cumhurbaşkanını seçti. Bir dahaki Cumhurbaşkanı seçiminde ancak mukayese edilebilir. Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy oranı ile Cumhurbaşkanını seçeriz diyorduk. Biz Isparta’da ortalamanın üzerine çıktık. İller sıralamasında da 41. sıradayız. Partimiz kurulduğu yıldan beri Isparta’da her zaman birinci parti oldu. Yerel seçimleri Isparta’da iki kez kaybetsek de İl Genel Meclisinde birinci parti olduk. Gelendost, Gönen ve Uluborlu’da İl Genel Meclisi oylarımıza göre oylarımız artmıştır. 2011 ve 2014 seçimlerine göre oylarımız geri gitmemiştir. Burası MHP’nin kalesi falan değil. Bir zaman Doğru Yol’un kalesiydi. Yanlış karar ve hatalarımızdan dolayı MHP 2 dönem belediyeyi kazandı. Bu MHP’nin kalesi anlamına gelmiyor. Bize destek veren vermeyen tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Isparta’da elbette daha yüksek oy oranlarına ulaşabiliriz. Isparta’nın birlikte iş yapma iradesine kim katkıda bulunuyorsa ona teşekkür etmemiz lazım” dedi.

“HASTANE İNŞAATINA BAŞLAMAMIZ İÇİN GÜNAYDIN’IN İMZALAMASI GEREKEN HALA EVRAKLAR VAR”

Öte yandan Şehir Hastanesi inşaatına başlanması için Belediye Başkanı Günaydın’ın hala imzalaması gereken evrakların bulunduğunu ileri süren Özel, yeni bir iddia ortaya attı. Özel, “Hastanenin inşaatı için başkana teşekkür ettik. Ama halen imzada bekleyen evraklar var. Bir takım şeyleri bahane etmeyelim. Daha hızlı çalışma yapalım. Müteahhit orada bir takım çalışmalar yapıyor ama evrakların imzalanması gerekiyor” diye konuştu.

“ERDOĞAN’A OY VERMEYENLERİN DE ‘KEŞKE VERSEYDİM’ DEDİKLERİNİ BİLİYORUM”

Diğer taraftan muhalefete de tavsiyelerde bulunan Özel, “Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu tarihin çöp sayfasına gitti. Bu seçimden muhalefet iyi bir ders çıkarması gerekiyor. Demeli ki ben vatandaşa ve millete niye yaranamıyorum. Neden millet bana oy vermiyor? O partilerde koşturanların, teşkilatların ne günahı var? Sen çalışacaksın yukarıda temeli olmayan bir çatı oluşturacaksın, artık muhalefet bu seçimden sonra kendisini bir çek eder. Karaya ak demeyen bir muhalefet getirip Türkiye ve Isparta’yı daha ileri götürebiliriz. Ben inanıyorum ki bizi desteklemeyenler, bize ve Erdoğan’a oy verenler bile keşke ben de oy verseydim, diye düşüncelerinin olduğu kanaatindeyim. Katılım oranı düşüklüğünden bahsediyorlar. Diğer ülkelerde katılım olsun diye bonuslar veriyorlar. Bizim katılımımız düşük değildi” şeklinde konuştu.