CHP'de parti içi muhalefet mevcut yönetimin derhal görevden alınması gerektiğine işaret ediyor. Muhalefetin en büyük kozu parti tüzüğü. Parti tüzüğünün 70. maddesi mevcut yönetimi ve Milletvekili Coşkuner'i hayli terletecek gibi.

İŞTE O MADDE:

İşte CHP Tüzüğündeki o madde; Kesin Çıkarma Cezası Gerektiren Suçlar 'e' bendi "Parti adaylarına karşı veya başka parti adaylarından yana açık veya gizli çalışmak" Bu madde yerel seçimlerde kendi adayı olduğu halde Demokrat Parti nin adayını destekleyen CHP'de sancıya neden olacağa benziyor.

BÜYÜK İTTİFAK

Parti içi muhalefetin seçimler de AKP'ye karşı büyük ittifak projesi hazırlığında olduğu da edinilen bilgiler arasında. Seçimlerde. AKP'ye karşı 'CHP-DSP-'Demokrat Parti-Saadet Partisi-Türkiye Partisi ve İşçi Partisi'nin de, aralarında bulunduğu ve 'Milli Güçler', diye ifade edilen bir ittifak için çalışma' yürütüldüğü kaydediliyor.

Yaklaşan seçimler siyaset kulislerindeki hareketi de artırdı.

CHP'de yaşanan yönetim sancısı parti içi muhalefeti de harekete geçirdi. Parti içi muhalefet seçim öncesi Ankara temasları ile parti yönetimine gelmeyi ve seçimlerde partiyi yönetmeyi planlıyor.

'SİYASİ HAYATİMİZ PAHASINA DA OLSA' DEMİŞTİ

Parti muhalefetin iki büyük kozu var. Birinci koz parti tüzüğü gereği zaten       , mevcut yönetimin görevden alınması ve Milletvekili Mevlüt Coşkuner'in disiplin soruşturması geçirmesi.

Gerekçe şöyle; son yerel seçimlerde CHP Isparta il örgütü Demokrat Parti adayı Mehmet Aybatılı'yı destekleme kararı almıştı.

Ancak, karar CHP Genel Merkezi'nde kabul görmedi. Isparta il Yönetimi ve Milletvekili Mevlüt Coşkuner 'Siyasi hayatımız pahasına da olsa' Aybatılı'yı destekliyoruz' ifadelerini kullanarak kararlılık göstermişti.

Ancak her şeye rağmen Genel Merkezle uzlaşma sağlanamadı ve CHP kendi adayını göstermek zorunda kaldı. CHP yerel seçimlerde Aysel Erdoğan'ı Belediye Başkan Adayı olarak gösterdi.

Ancak kendi adayı olmasına rağmen, CHP Demokrat Parti'nin adayı Mehmet Aybatılı'yı destekleme kararından vazgeçmedi.

70. MADDE
İşte yaşanan bu süreci şimdi CHP tüzüğüne takıldı. CHP tüzüğünün 70. maddesi parti suçlarını kapsıyor. Söz konusu maddenin Kesin Çıkarma Cezası Gerektiren Parti Suçları bölümünün 'e' bendi aynen şöyle

"Parti adaylarına karşı veya başka parti adaylarından yana açık veya gizli çalışmak" İşte bu madde CHP yönetiminin deyim yerindeyse uykuların kaçırıyor. Parti içi muhalefet tüzüğü referans göstererek mevcut yönetimin derhal görevden alınması gerektiğine işaret ediyor.

BÜYÜK İTTİFAKTA KİMLER VAR

- Parti içi muhalefetin seçimler de AKP'ye karşı büyük ittifak projesi hazırlığında olduğu da edinilen bilgiler arasında. Seçimlerde AKP'ye karşı 'CHP-DSP- Demokrat Parti-Saadet Partisi Türkiye Partisi ve işçi Partisi'nin de aralarında bulunduğu ve 'Milli Güçler' diye ifade edilen bir ittifak için çalışma yürütüldüğü kaydediliyor.

İttifak parolasının 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' olduğunu kaydeden kaynaklar, bu çalışmayı milletin talebi olarak nitelendiriyor.

İttifak çalışmalarının büyük bir titizlik içerisinde yürütüldüğünü kaydeden bazı kaynaklar, bu çalışmaların hem Isparta bazında hem de genel merkezler bazında yapıldığını doğruluyor.

Ancak, konuyla ilgili hiçbir siyasi parti şu ana kadar net bir açıklama yapmadı. CHP'de yaşanan gelişmeler iktidar partisi ve MHP tarafından da dikkatle izleniyor.

Gulses