Kasım-2019’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçiminde Ak Parti ve MHP'nin ortak girmesi yönünde işaretler gittikçe artıyor.  Peki Cumhurbaşkanlığında böyle bir ittifak gerçekleşirse Mart-2019’da yapılacak belediye seçimlerinde'de bir ittifak olur mu? İttifak olursa Günaydın 2 parti'nin ortak adayı olur mu?

Siyasi kulislerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ittifakla giren 2 partinin böylesine birliktelikten 6 ay öncesinde bir yarış ve rekabet ortamına girilmeyeceği görüşü hakim.

Yani AK Parti ile MHP arasında Kasım-2019 seçimleri için öngörülen ittifakın Mart-2019 yerel seçimlerinde de olmasının sürpriz olmayacağı belirtiliyor. 

GÜNAYDIN 2 PARTİNİN ORTAK ADAYI OLABİLİR Mİ?
Bu durumda MHP’nin kalesi olarak görülen Isparta’da siyaset birçok çok gelişmeye gebe olacak. 2 dönemdir MHP’den üst üste Isparta Belediye Başkanlığı’nı kazanan Yusuf Ziya Günaydın için birçok olasılık var.

Ya MHP ve AK Parti’nin ortak adayı olacak. Ya da belediye başkan adayı olmayıp Kasım-2019 ittifak seçiminde AK Parti ve MHP’nin ortak listesinde milletvekili adayı olacak. Son olasılık ise siyaset dışı kalması, ya da başka bir partinin belediye başkan adayı olarak siyaset sahnesindeki yerini koruması.

BELEDİYE SEÇİMLERİNDE İTİFAK OLMAZSA İKİ PARTİ DE KENDİ ADAYINI ÇIKARACAK

AK Parti ve MHP arasındaki seçim ittifakı Belediye seçimlerine yansımazsa bu olasılıkları düşünmeye bile gerek kalmayacak. O zaman AK Parti kendi adayını, MHP kendi adayını çıkaracak. Bekleyip, göreceğiz.