Belediye Meclisi, eski İl Özel İdare alanı için imarda yeşil alandan, turizm ve ticaret alanı olarak değiştirilmesi talebini reddetmiş, bunun üzerine de bazı İl Genel Meclisi üyeleri, belediyeyi mahkemeye vermişti. Aynı durumun yaşandığı Edirne’de mahkeme yeşil alanın ticari alan olarak kullanılamayacağı kararını verdi.

Eski Özel İdare’nin bulunduğu alanda ne yapılacağı tartışmaları uzun süredir devam ediyor. Kimisi otel yapılsın derken kimisi de altına otopark, üstüne de yeşil alan olsun istiyordu. Bu tartışmalar devam ettiği sırada Belediye Meclisi aldığı kararla imar durumunu yeşil alan olarak değiştirmişti. Bunun üzerine İl Genel Meclisi bir talep de bulunarak buranın imarının turizm ve ticaret alanı olarak değiştirilmesini istedi. Ancak bu talep Belediye Meclisi’nde kabul görmedi. Bunun üzerine bazı İl Genel Meclisi üyeleri de Belediye Meclisi’nin verdiği bu kararının yürütmesinin durdurulması için mahkemeye başvurmuştu.

Mahkeme süreci devam ederken, benzer bir durum Edirne’de yaşandı.  Edirne’de de yeşil, park alanına imar izni verilmesine rağmen yıkılmaması için başlatılan mücadele sonuçlandı. Edirne Bölge İdari Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararının ardından, bilirkişi raporu doğrultusunda, alanın ticari alan olarak kullanılamayacağına karar verdi. Bu karar Isparta için de emsal teşkil edebileceği iddia ediliyor.

GÜNAYDIN: YEŞİL ALAN KALACAK

Öte yandan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında Belediye Meclisi’nin kararını mahkemeye taşıyan bazı İl Genel Meclisi üyelerini eleştirmişti. Günaydın, “Bizi mahkemeye vermişler. Aferin, günaydın. Buraya başka bir şey yapılamaz. Altına katlı otopark yapılabilir ama üstü yeşil alan olarak kalacak” demişti.

ÖZEL: ORTAK KARAR ALINMALI

Bunun üzerine AK Parti Milletvekili Recep Özel de, eski özel idare alanı için ortak bir karar alınması gerektiğini ancak vatandaşların buranın yeşil alan olmasından memnun olduğunu dile getirmişti.