Isparta'da, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)'ndan yardım aldıkları halde gerekli kriterleri taşımadığı tespit edilen bin 500 kişinin dosyası iptal edildi.

Yardımların kesildiğini duyan bir kısım vatandaş valiliğe gelerek olaya tepki göstermek istedi. Vatandaşları Vali Yardımcısı Bekir Kaya sakinleştirmeye çalıştı. Kaya'nın, kriterleri taşımayanlara yardımda bulunulmayacağını söylemesi üzerine Vatan Mahallesi'nden bazı vatandaşlar itiraz ederek olay çıkardı.

Bazı kişiler, yardıma muhtaç olduklarını ve bir işte çalışmadıkları için bu yardımı almak istediklerini belirtti. Taleplerinin yerine getirilmeyeceğini anlayan şahıslar daha sonra kendi aralarında bağrışarak çığırtkanlık yapmaya başladı. Olaylar üzerine çevik kuvvet ekipleri valilik önünde tedbir aldı. Vali Yardımcısı Bekir Kaya, kalabalığın arasına girerek bu şekilde bir yere varılamayacağını ve bunun hiç bir şeyi değiştirmeyeceğini söyledi.

Kaya, "Isparta'da 2 bin 500 dosya incelendi. Dosyalarını incelediğimiz bazı vatandaşların durumlarının iyi olduğu ortaya çıktı. Bunlardan gerekli incelemelerin yapılmasından sonra bin 500 tanesinin yardım alma kriterini taşımadığı için dosyalarını iptal ettik. Yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine vereceğiz. Hak etmeyene hiçbir şekilde yardımda bulunmayacağız." dedi.

Vatan Mahallesi Muhtarı İrfan Şentürk ile bir süre konuşan Kaya, yardıma muhtaç vatandaşların daha detaylı bir şekilde incelenmesini isteyerek gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlara her türlü yardımın yapılacağını kaydetti.

Valilik önünde toplanan gurup çevik kuvvet ekiplerinin de yardımı ile olaysız şekilde dağıldı.