Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Yeşilada'da turistik işletmelerin göl kenarında bulunan kapalı alanların yıkımını belediyenin değil, Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nün kararıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Özmeral, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından kendilerine yaklaşık 4 ay önce üçüncü derece doğal sit alanı olarak yer alan bölgede göl kenarında izinsiz ve ruhsatsız yapılan kapalı alanların yıkımı konusunda yazı gönderdiğini ancak yapılan görüşmeler neticesinde bu kararı 4 aydır ertelediklerini bildirdi.

Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nden önceki gün yeniden bir yazı geldiğini ve bunun üzerine Kaymakam Yalçın Yılmaz ve işletme sahiplerinin katılımıyla bir toplantı yaptıklarını söyleyen Özmeral, ''Kendilerine durumu anlattım. Bu yıkımı ben de doğru bulmadığımı söyledim.

Ancak bugün yıkımdan beni sorumlu tutuyorlar. Yıkımı ben gerçekleştirmiyorum. Biz yıkıcı değil, yapıcıyız. Alanların yıkımını biz istemedik, Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü yıkımı tebliğ etti'' dedi.

     Ayrıca bu yıkım için belediyenin önce mühürleme yapması ardından encümen kararı ile para cezası vermesi gerektiğini söyleyen Özmeral, işletme sahiplerini düşünerek bu aşamaları gerçekleştirmediklerini bildirdi.

Yıkım konusunda da belediyenin sadece malzeme, işgücü yardımında bulunduğunu aktaran Özmeral, ''Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü yıkımı istiyor, gönüllü olan işletme sahipleri de kendi yıkımlarını kendileri gerçekleştiriyor. Bizden de malzeme yardımı istiyor. Biz kendi kafamıza göre yıkım yapmıyoruz'' diye konuştu.

     Belediyenin yıkım yaptığı konusunda açıklamada bulunan işletme sahiplerine de tepki gösteren Özmeral, Eğirdir'de turizme kendilerinin değil, kanunları çiğneyen insanların köstek olduğu görüşünü savundu