Yeşilay Cemiyeti Isparta Şubesi, açık alanlarda alkol kullanılmasını yasaklayan Valilik genelgesini desteklediklerini bildirdi.
 
Yeşilay Cemiyeti Isparta Şube Başkanı Hasan Özgüleç, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Isparta Valisi Sayın Memduh Oğuz 'Isparta il sınırları içinde açıkta alkol almanın engellenmesine dair' başlıklı kararı imzalayarak kamuoyuna duyurmuştur. Bu karar il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçların
aydınlatılmasına yönelik olduğu bildirildi. Yayınlanan bu genelgede; kamunun istifadesine açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda, belediye sınırları içerisinde meskun mahallerde, karayollarında, umuma mahsus yerlerde veya umuma istifadesine sunulan piknik ve ören yerleri gibi alanlarda, gar, otopak, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlar, ibadethane ile terk edilen ve kullanılmayan yapılar, inşaatlar, banka ATM'leri köprü altlan, mezarlıklar, gezinti yerleri vb ile park halinde olduğuna bakılmaksızın her türlü aracın içinde alkol içilmesinin yasaklandığı belirtilmiştir.
 
Genelgede yasağa uymayanlar hakkında Kabahatlar Kanunu'nun 32.maddesi gereğince para cezası uygulanacağı bildirilmiştir. Bu uygulama Isparta ili sınırlan dahilinde 7 Mart 2013 tarihinden itibaren uygulanacaktır.
 
Halkımızın gönlüne tercüman olan bu uygulamayı yerinde ve uygun bulduğumuzu ifade ediyor ve sayın Valimiz Memduh Oğuz'u tebrik ediyoruz."