46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne katılan bazı sinema sanatçıları, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile birlikte Isparta'ya geldi.

     Vali Ali Haydar Öner tarafından güllerle karşılanan sanatçılar İlyas Salman, Eşref Kolçak, Bulut Aras, Devlet Devrim, Merih Akalın, Nilüfer Aydın, Isparta hakkında bilgi aldı.

     Sanatçılardan İlyas Salman, Isparta Gül ve Halı Festivali'nde de konuk olabileceklerini belirtti. Valilik makamında gül lokumunu gören Eşref Kolçak ise lokumdan arkadaşlarına da ikram etti.

     Vali Ali Haydar Öner de sanatçılara Isparta'yı anlattı.

     Ziyaretten memnun kaldıklarını belirten Öner, şunları kaydetti:
     ''Altın Portakal Film Festivali ile bugün burada buluştuk. Bu buluşmayı sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Antalya'nın güzellikleri olduğu gibi, aynı Kalkınma Ajansı içinde yer alan Isparta ve Burdur da Antalya'yı bütünleyen diğer iki ilimiz. Çünkü burası Teke Yöresi. Yörüklerimiz, Türkmenlerimiz kış aylarında Teke'ye inerler, yaz aylarında yaylalara çıkarlar. Yaz aylarında Antalya'da kalan Antalyalıların daha çoğu Isparta yaylalarında, Burdur yaylalarında, Antalya'ya bağlı Korkuteli ve Elmalı ilçesi yaylalarında olurlar. Yani homojen yapıya sahip olan bir kalkınma ajansıyız.''

     Isparta'nın Türkiye'nin gül bahçesi olarak adlandırıldığını ifade eden Vali Öner, Isparta'nın meyve bahçesi olarak da nitelendirilebileceğini söyledi.

     Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın da Vali Ali Haydar Öner'in isteği üzerine sanatçıları Isparta'ya getirdiklerini belirtti.