BBP Isparta İl Başkanı Hacı Özcan Battal, ÖSYM nin yaptığı açıklamalardan tatmin olduklarını kaydeden hükümet yetkililerine tepki gösterdi. Battal, önce milletin tatmin olması gerektiğini savundu.

Battal açıklamasında "Üniversite giriş (YGS) sınavındaki şifre iddiaları milletin vicdanında derin şüpheler doğurmuştur.

Bunun üstüne ALES sınavında yapılan ihmaller ve hatalar da eklenince milletin ÖSYM'ye olan güveni adeta yerle bir olmuştur. 1.700.000 gencimizin geleceğini belirleyen şaibeli üniversite giriş (YGS) sınavıyla ilgili hükümetin 'biz tatmin olduk' açıklaması milletimizi tatmin etmemiştir. Milletin tatmin olmadığı bir yerde millet iradesi adına vekaleten iş gören bir siyasi iktidarın tatmin olmasının hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.

Üniversite giriş (YGS) sınavındaki mağduriyetin sonucu olarak ortaya çıkan tepkileri ideolojik bir kılıfa büründürerek görmezden gelip marjinal bir tepki olarak değerlendirmek ve 'gerekirse biz de 10 bin kişiyi sokaklara dökeriz' demek ise gençlerimiz üzerinden siyasi polemik başlatmaktan başka bir işe yaramamış sorun çözülmemiştir" dedi.

SINAV İPTAL EDİLSİN

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının mağduriyetlerine çözüm beklediklerini belirten Battal, "Hangi kesimden, hangi ideolojiden olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ekseriyeti mağduriyetlerine bir an evvel çözüm beklemektedir." Bize göre bir devletin imanı adalettir. Adalet duygusunu rencide edecek uygulamalar söz konusu olunca sadece siyasi iktidar değil devlet de yıpranmaktadır. Kimsenin buna hakkı yoktur.

Geçtiğimiz yıl yapılan KPSS sınavından dolayı millet vicdanında oluşan şüpheler gider-ilmemişkerı YGS ve ALES'teyaşananlar toplumda inifiale sebep olmuştur.

Bu nedenle şaibeli duruma gelen YGS iptal edilmeli sorumlular derhal görevden alınarak idari soruşturma başlatılmalı ve hemen şeffaf yeni bir sınav ivedilikle yapılmalıdır" görüşünü savundu.

BU KAOSU BBP ÇÖZER

Bu kaosu partisinin düzeltebileceğini savunan Battal, "Büyük Birlik Partisi, eğitim ve öğretimdeki kaosu üniversitelerimize yetki ve sorumluluk vererek düzeltecektir. Türk milli eğitim sistemi bilime ve bilim adamlarına emanet edilecektir. BBP iktidarında ilk önce liseler üniversitelere devredilecek, sonra kademeli olarak anaokulundan başlayarak bütün eğitim ve öğretim üniversitelere devredilerek, eğitimdeki kalitesizlik, verimsizlik ve seçme sınavları çilesi sona erecektir" diye konuştu.