Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, yılbaşına sayılı günler kala vatandaşların yılbaşı alışverişini yerel esnaftan yapmaları çağrısında bulundu.

Isparta – Antalya karayolunda kazalar peş peşe geliyor Isparta – Antalya karayolunda kazalar peş peşe geliyor

Yılbaşı nedeniyle piyasada alışveriş hareketliliği sürerken, Birlik Başkanı Tural’dan vatandaşlara alışverişinizi bildiğiniz tanıdığınız kendi esnafımızdan yapın çağrısı geldi. Başkan Tural, bu günlerde merdiven altı sağlıksız ürünlerden şüphe edilmesi gerektiğini belirterek, kaliteli ve sağlıklı ürün için yerel esnafın tercih edilmesi gerektiğini söyledi. 
ESNAF BU ŞEHRİN IŞIĞIDIR
Ağır pandemi şartları nedeniyle getirilen kısıtlamalar sonrası 2020 yılının tamamını, 2021 yılının da ilk atı ayında esnafın iş yapamadığını anımsatan Başkan Tural “Normalleşmeyle birlikte esnafımız rahat bir nefes alsa da, ticaretinde ayağa kalkacak duruma gelemedi. Üstüne üstlük kurda yaşanan dalgalanmalar, büyük AVM’lerin haksız rekabeti, esnafımızı derinden etkiledi. Böylesine zor bir dönemden geçerken vatandaşlarımız sürekli yerel esnafına sahip çık, alışverişini kendi esnafından yap çağrısında bulunduk.  Çünkü yerel esnaf bizim mahalle kültürümüzdür. Esnaf bu şehrin ışığıdır. Cenazenizde düğününüzde yanınızda olan, mahalleyi sokağı kollayan gözetleyen, veresiye defteri açık olan bizim esnafımızdır. Esnaftan yapacağın her alışveriş Isparta ekonomisine katma değer demektir” dedi. 

GÜVENİLİR ALIŞVERİŞ İÇİN KENDİ
ESNAFIMIZI TERCİH EDELİM

Yılbaşında piyasanın hareketlenmesiyle birlikte özellikle yiyecek içecek satışlarıyla küçük hediyelik eşya piyasasında satışların arttığına dikkat çeken Başkan Tural “Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı sofraları ve hediyeler için hazırlıkların yapıldığı bu günlerde, bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Yılbaşı alışverişlerinizi gelin yerel esnaftan yapın. Çünkü bizim esnafımız kendi yemediğini, kendi tüketmediğini , sağlıklı olmayan ürünü müşterisine sunmaz. Bu günlerde merdiven altı, sağlıksız ve ucuz ürünlerden şüphe edilmeli. Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi kuruyemiş, pasta, şekerleme gibi ürünleri alırken piyasa değerinin altında satılan, albenili paketler içerisindeki rengarenk ve göz boyayan ürünlerden uzak duralım. Sağlığımızı korumak için her zamankinden çok özen gösterdiğimiz bu dönemde sağlığımızdan olmamak için yılbaşında alınacak ürünlerin tazeliği, son kullanma tarihinin geçip geçmediği ve ürünlerin kalitesi çok iyi kontrol edilmeli.  Ucuz ve kalitesiz yiyecek ve içecekler yerine güvenilir ve kaliteli alışveriş için kendi esnafımızı tercih edelim. Esnafımız gerekli denetimleri yapılmış, hijyen kurallarına uygun olarak sağlıklı ve kaliteli ürünlerin satışını yapar.  Bunun için yılbaşında da sebze meyveler manavdan, yemişler kuruyemişçiden, şarküteri ürünleri kasaptan, pasta ve tatlılar pastaneci esnafından, hediyelik ürünler zücaciyeden, çiçekler çiçekçiden alınmalıdır” diye konuştu.
İNTERNET DOLANDIRICILARINA DİKKAT
Özellikle hediyelik eşya seçerken internetten alışveriş yerine kendi esnafımızın tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Birlik Başkanı Tural, “Çünkü internet ortamında dolandırıcılık oldukça fazla. Tercih ettiğiniz ve fiyatını ödediğiniz bir ürünün yerine hiç alakası olmayan bir ürün size gönderiliyor ardından muhatap bulamıyorsunuz. Bunlara maruz kalmamak, çoğu ithal olan sağlıksız ürünler yerine yerli kaliteli ürünleri tercih etmek için gelin alışverişinizi bildiğiniz tanıdığınız esnaftan yapın” dedi.