Yılda 10 bin ziyaretçi ağırlıyor

Aksu'daki Zindan Mağarası, gerek içerisinde barındırdığı canlılarla gerekse tarihiyle Isparta’nın turizmine zenginlik katıyor. Yılda 10 bin ziyaretçiyi ağırlayan mağaranın kendine has özellikleri olduğunu söyleyen Aksu Kaymakamı Lokman Önder, mağaranın kış aylarında gelen talebe göre açık kaldığını aktardı. Aksu’ya 2 kilometre uzaklıktaki Zindan Mağarası’nın milattan önce 2 binli yıllarda oluştuğunu kaydeden Kaymakam Önder, mağaranın Bizanslılar döneminde zindan olarak kullanıldığını anlattı. 

Türkiye’nin sayılı uzun mağaraları arasında yer alan Zindan Mağarası’nın 765 metre uzunluğa sahip olduğuna dikkati çeken Kaymakam Önder, "Yürüyüş itibariyle ziyaretçilere kolaylık sağlıyor. Engellilerin bile hareket etmesi için uygun bir zemine sahip. Mağarada sarkıt ve dikitler hala oluşum halinde. İçerisinde yer yer sarkıt ve dikitlerin birleşimi söz konusu" dedi.

Mağaranın önemli bir yarasa potansiyeline sahip olduğuna vurgu yapan Kaymakam Önder, burada yaşayan canlılar için de çalışmalar yapıldığını belirtti. Mağaranın sonunda ’hamam’ denilen ayrı bir bölüm olduğunu aktaran Aksu Kaymakamı Lokman Önder, bu alanın ayrı bir doğal güzelliğe sahip olduğunu kaydetti. Mağaranın girişinde çeşitli motifler yer aldığını söyleyen Kaymakam Önder, "Sarkıt ve dikitlerin 1 santimetresinin oluşumu yıllar alıyor. Bunu göz önünde bulundurduğunuzda Zindan Mağarası’nın ne kadar eski bir tarihe dayandığını daha iyi anlayabiliyoruz" şeklinde konuştu.