Mısırlı Köyünde 4’ü çocuk 7 kişinin yaşadığı banyosuz, mutfaksız toprak evde yaşam mücadelesi veren Yıldız Ailesinin dramını Yalvaç MHP İlçe Başkanı Ali Osman Sönmez sosyal medya hesabından gündeme gertirmişti.

Toprak evde yaşam mücadelesi veren 7 cana Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğrimen şefkat elini uzattı. 

 Yıldız Ailesinin imdadına Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yetişti. Ekim ayının son haftasında kamuoyunda gündeme düşen haberi duyar duymaz harekete geçen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatları doğrultusunda vakit kaybetmeden eski ev yıkılarak yeni ev inşaatına başlanmıştı.

Yılduz Ailesi yıllardır hayalini kurduğu 80 metrekarelik yeni evlerine önümüzdeki hafta taşınacalklar.

Beyaz eşya ve mobilya tefrişatının Yalvaç Kaymakamlığı tarafından karşılanacağını ifade eden Yalvaç Ak Parti İlçe Başkanı Alperen Özer şu açıklamayı yaptı; “Çok şükür yağmurlar başlamadan, kış sogukları başlamadan Yıldız Ailesinin yeni evi bitirildi. Buradan Sayın Başkanımız Şükrü Başdeğirmen başta olmak üzere, konuyu gündeme taşıyan Yalvaç MHP İlçe Başkanı Ali Osman Sönmez’e ve inşaatta emeği geçen tüm ustalara teşekkür ediyorum. Kaymakamlığımız tefrişatını yapacak. Allah’ın izniyle önümüzdeki hafta aileye yeni evlerini teslim edeceğiz” diye konuştu. 

35 yaşındaki 4 çocuk annesi Emine Yıldız yaşadıkları zorlukları alnatarak şunları söyledi; “Toprak evimiz çok eski olduğu için sürekli su alyor ve nemleniyordu. Bizde naylonla örterek çare bulmaya çalışıyorduk. Her yağmur bizim için kabus oluyırdu. Çok şükür yeni evimizde bu sorunları bir daha yaşamayacağız.

Mutfağı, banyosu olan yeni evimiz oldu. Bundan sonra çocuklarım rahat bir evde yaşayacaklar. Artık üşümeyeceğiz tiktok takipçi , sıcak bir evimiz olacak. Isparta Beledediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’den Allah razı olsun. Başkanımıza kapımız her zaman açık. Onun desteğiyle yeni evimiz kısa zamanda yapıldı. Allah’ın izniyle önümüzdeki hafta taşınacağız. Tekrar emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.