Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu anısına düzenlenen Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Politikaları Çalıştayı'nda Yörükoğlu ailesi tarafından, ülkemizde çocuk ve ergen ruh sağlığı alanında yaptığı çalışmalarla bilime ulusal ve uluslararası düzeyde önemli katkıda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanları ya da genç öğretim üyeleri arasından seçilen bir kişiye verilen bu ödüle bu yıl SDÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Işık layık görüldü.
Toplamda yaptığı 50’den fazla ulusal ve uluslararası makale, bildiri, sunum ve araştırmaya imza atan Doç. Dr. Ümit IŞIK, bu ödüle layık görülmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Doç. Dr. Ümit Işık, ödül töreninde yaptığı konuşmasında; “Engin bilgisi, deneyimi, bilgeliği, sevecen kişiliği ve güler yüzlülüğü ile Türkiye’de bebek, çocuk ve genç psikiyatrisinin en önemli isimlerinden olan Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu hocamızın ismini taşıyan; Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne sahip olmanın, hayallerimi gerçekleştirmenin onurunu ve kıvancını yaşıyorum. Bu ödül akademik yaşantımda her türlü unvan ve belgeden üstün tuttuğum ve çok kıymet verdiğim bir ödüldü.
Asistanlığa başladım ilk günden itibaren hep akademisyen olma hayalleri ve bu ödülü kazanabilme hayalleri kurmuştum. Bu nedenle bu ödül için öncelikle saygıdeğer hocamız Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu hocamızın ailesine ve oğlu Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu hocamıza, ve seçici Kurulda yer alan beni bu ödüle layık gören, kendilerinden her daim çok şey öğrendiğim saygıdeğer hocalarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Ayrıca bana bilimsel vizyonu katan, eğitimimde büyük emekleri olan yol göstericilikleri ile bu ödülü almamdaki en büyük etkiye sahip olan Meram Tıp Fakültesinden hocalarıma, ve Meram Tıp Fakültesinde asistanlık döneminde birlikte çalıştığım arkadaşlarıma;
Şimdilerde Süleyman Demirel Üniversitesinde birlikte çalıştığımız, bizlere keyifli, huzurlu, rahat bir çalışma ortamı sunan, çok güzel araştırmalar ve projeler gerçekleştirdiğimiz anabilim dalı başkanım Sayın Prof. Dr. Evrim Aktepe hocama ve bu zamana kadar beraber çalıştığımız asistan ve uzman arkadaşlarıma,
Ve ayrıca en önemlisi de bilim yolcuğumda her daim destekçim, hep yanımda olan, beni sabırla bekleyen, birlikte çok keyifli vakitler geçirdiğim eşime, güzel kızlarım Senem ve Beren’e ve bu noktalara gelmemi sağlayan anneme, abime, üzerimde emeği olan tüm hocalarıma, sevdiklerime sizlerin huzurunuzda sonsuz teşekkürlerimi sunarım..
Saygıdeğer Prof. Dr. Füsun Çetin Çuhadaroğlu hocamın da dediği gibi bu ödül sorumluluk da getiriyor. Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu Genç Bilim İnsanı Ödülü şu an aramızda olmasalar da çocuk ve genç psikiyatrisi alanında büyük emek sahibi olan başta Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu hocamız olmak üzere, Prof. Dr. Mualla Öztürk, Prof. Dr. Selahattin Şenol, Prof. Dr. Rıdvan Cebiroğlu, Prof. Dr. Atilla Turgay gibi hocalarımızın izinden yürüyerek benim bu yolda daha güçlü adımlarla ilerleyebilmemi ve bilim yolcuğumdaki motivasyonumu daha fazla artırmamı sağlayacaktır.” şeklinde bir konuşma gerçekleştirdi.
Kendisi ile yaptığımız görüşmede Doç. Dr. Ümit Işık, “Bu ödülü Göller yöresi bölgemiz, Isparta ve üniversitemiz adına almaktan onur ve gurur duyuyorum. Bana bu süreçte desteklerini esirgemeyen üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı hocama, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar hocama, Başhekimimiz Prof. Dr. Rasih Yazkan hocama ve  Çocuk ve Ergen Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanım Prof. Dr. Evrim Aktepe hocama teşekkür ediyorum.” diye konuştu.