Isparta Valiliği Özel Kalem Müdürü Yılmaz Karadem 14 Şubat itibariyle yaş haddinden emekli oluyor.

Yaklaşık 40 yıllık memuriyet hayatında 7 yıl yazı işleri memurluğu, 9 yıl şeflik ve 25 yıl özel kalem müdürlüğü görevlerini başarıyla ifa eden Yılmaz Karadem, 14 Şubatta memuriyet hayatına son noktayı koyuyor.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görevli olduğum yıllarda birlikte teşviki mesai yaptık. Yaklaşık 8 yıl birlikte çalışma imkanı bulduğum o yıllarda Yılmaz Abiden çok şeyler öğrendim. Yıların tecrübesinden süzülen davranışlarıyla bizlere örnek olurdu.  Onun sayesinde bir aile ortamı içerisinde onur ve gururla çalıştık.

Babacan tavırlarıyla herkesi kucaklayan, şefkat ve merhamet gösteren bir memuriyet hayatı icra etti Yılmaz Karadem. Hukuki ve vicdani sorumluluk içerisinde adaletli bir hizmet sunumu vardı.

Yılmaz Abinin en güzel yönü insanları dinlemesiydi. Sabırla ve dikkatle dinlerdi. Birçok kez şahit olduk. Vatandaşın meselesini, sıkıntısını ve sorununu makamı meşgul etmeden çözen Yılmaz Abi, valiliğe üzgün bir şekilde gelenleri yüzleri gülerek gönderdiğine şahitlik ettik.

Özel Kalem Müdürü olarak 9 vali ile birlikte çalışan Yılmaz Karadem, bilgi-birikim ve tecrübesiyle herkese yardımcı oldu. Daire müdürleri ile vali arasında sürekli irtibat sağladı, işleri basitleştirdi, kolaylaştırdı.

Yüksek organizasyon kabiliyetiyle de il dışından Isparta’ya gelen üst düzey siyasi ve bürokrasi misafirlerin ağırlanmasında önemli rol oynadı.

Kısacası Yılmaz Abi “İşinin Delisi” bir devlet memuruydu.

Mevcut koşullarda rutin yükümlülüklerini yerine getirmekle birlikte, zor zamanlarda vatandaşın güvenini kazanan Yılmaz Abiye, sağlık ve huzur içerisinde bir emeklilik hayatı diliyorum.