Isparta Öğretim Üyeleri Derneği, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yönetimi’ni, ‘Evrimi Anlamak’ başlıklı paneli iptal etmekle suçladı. Dernek, ‘şiddetle kınıyoruz. Özgür düşünce adına utanç kaynağıdır’ şeklinde mesaj yayınladı.
  
 
SULAR DURULMUYOR
 
Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) yeni bir krizin habercisi:  Isparta Öğretim Üyeleri Derneği, Süleyman Demirel Üniversitesi Yönetimi’nin ‘Evrimi Anlamak’ başlıklı paneli iptal ettiğini duyurdu. Dernek, ‘şiddetle kınama’ mesajı yayınladı.
 
            Bilim ve Toplumcu Düşünce Kulubü’nün 21 Mart 2013 tarihinde ‘Evrimi Anlamak’ başlıklı panel organize edeceği belirtilen açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:
 
            “21 Mart 2013 tarihinde yapılması için gerekli her işlemin yerine getirildiği bir toplantı SDÜ Yönetimi tarafından, iptal edildi. İptal kararı toplantıya 2 gün kala alındı. Gerekçe ise ‘yer yok’ şeklinde gösterildi.
 
            Evrimi Anlamak başlıklı panele İstanbul Teknik Üniversitesi’nden (İTÜ) Doç. Dr. Kerem Cankoçak ve Dr. Deniz Şahin ve SDÜ'den Prof. Dr. H. Erol Eroğlu katılacaktı.
 
ULAŞIM GİDERLERİNİ BİLE KARŞILAMIŞTI
 
            Panel katılımcılarının Isparta'ya ulaşım giderleri SDÜ tarafından karşılanmış, yer tahsisi yapılmış ve afişler yönetimi sunulmuş olmasına karşın ne yazık ki adı geçen toplantı gerçekleştirilemedi.”
 
            Isparta Öğretim Üyeleri Derneği’nden H. Erol Eroğlu imzası ile şu açıklama yayınlandı:
 
ÖZGÜR DÜŞÜNCE ADINA UTANÇ KAYNAĞI
 
“Bilim ve Toplumcu Düşünce Kulübü’nün düzenlediği ‘Evrimi Anlamak’ isimli panelin üniversite yönetimi tarafından iptalini şiddetle kınıyoruz. Bilimsel bir konudaki bu panelin iptali bilimsel ve özgür düşünce adına üniversitemiz için utanç kaynağı oluşturmuştur.

Üniversitelerin her türlü bilginin ve düşüncenin özgürce dile getirildiği yerler olduğunu üniversite yönetimine hatırlatmak isteriz. Üniversiteyi bir kazanç kapısı gibi gören, her şeyi pazarlamaya çalışıp asli görevlerini yerine getirmeyi unutan ve bu uğurda dikensiz gül bahçesi istediği için soruşturma, sürgün, baskı terörü uygulayan üniversite yönetimini bir an önce çağdaş standartlarda yönetim sergilemeye davet ediyoruz. İptal edilen "Evrimi Anlamak" paneli en kısa sürede ve bir sempozyum olarak bilim şenliği kutlar gibi derneğimizin de katkıları ile gerçekleştirilecektir. Kamuoyuna ve tüm ilgililere saygı ile duyurulur.”