Ispartaspor"un yeni patronu Çalışkan oldu. Tek listeyle seçime gidilirken, eski yönetim ve denetim kurulu raporları ibra edilmedi. Kulübün toplam borcunun 481 bin 565 YTL olduğu açıklandı.

 Ispartaspor"un olağanüstü kongresi cumartesi günü sosyal tesislerde yapıldı. Olağanüstü kongrede tek listeyi çıkaran İsmail Çalışkan Ispartaspor başkanlığına seçildi. Eski yönetimin, yönetim ve denetim kurulu raporları ibra edilmezken, bu karar ile ilgili tartışmalı dakikalar yaşandı.

    Kulübün toplam 481 bin 565 YTL borcu olduğu açıklanırken bu borçların büyük bir bölümünü ise kulüpten ayrılan 12 futbolcunun alacakları oluşturuyor. Giden futbolculara ödenecek borç miktarının 123 bin 745 YTL olduğu aktarılırken, şu anda kulüpte bulunan futbolculara ödenmesi gereken rakam ise 90 bin YTL. Kulübün ayrıca SSK"ya 60 bin YTL, Maliyeye 50 bin YTL, eski teknik direktöre, masöre ve personel borcu ise 22 bin YTL olarak açıklandı.

       SSK ve Maliye borçlarının ise İddaa gelirlerinden kesildiği aktarıldı. Kalan borçların bazı yöneticilere ve alışveriş yapılan esnafa ait olduğu ifade edildi.

"PARALAR NEREYE GİTTİ"

   Kongreye tek liste ile giren İsmail Çalışkan"ın, hararetli konuşması dikkat çekti. Çalışkan, sezon başında yapılan kongrede birçok sözler veren yönetimin kulübe gelmediğini söyleyerek, 4 yılda 4 trilyon TL harcandığını fakat takımın düştüğü durumun içler acısı olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Hasan Balaman"ın, Yeşil-Pembeli kulübü hep maddi ve manevi olarak desteklediğini fakat paraların nereye gittiğinin bilinmediğini öne sürdü.

  "HANGİ YÖNETİCİ CEBİNDEN 10 LİRA PARA VERDİ"

 Çalışkan “İsmail Çalışkan"ın olduğu yerde takım düşmez. Ispartaspor borç batağında. Ispartaspor"u borç batağından çıkarıp gerektiği yerlere getireceğiz. Hangi yönetici cebinden 10 lira para vermiş. Ama ben para verdim. Nilüfer Belediyespor maçından önce para gönderdim. Yoksa takım çıkamıyordu” dedi.

  "MUTFAĞIN DURUMU İÇLER ACISI"

  Kendisinin yönetiminin arkasında olduğunu belirterek, kendi parası ile yoluna devam edeceğini vurguladı. Kulübün mutfağının durumunun içler acısı olduğunu belirterek, bu sıkıntılarında giderileceğini söyledi. Yapılan oylamanın ardından başkan seçilen Çalışkan, teşekkürlerini ileterek Ispartaspor"un layık olduğu yerlere geleceğini aktardı. Yapılan genel kurul sonunda Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: “Başkan İsmail Çalışkan, Mehmet Aksın, Hasan Şenol, Bolat Ankaralı, Nihat Han, Selçuk Tık, Ahmet Hantal, Mehmet Mercan, Recep Avcı, Uğur Tarakçı, Suat Mutlu, Ahmet Köksalan, Tarkan Çetin, Resul Kınık, Zeki Sözer, Salim Çelebi, Kamil Bayram” Denetim Kurulu üyeliklerine ise, Mahmut Kurşun, Muzaffer Çetintürk ve Mehmet Şatana seçildi. Yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde toplanarak görev dağılımı yapacağı açıklandı.