AŞIRI HIZ YAPMAYIN VE MUTLAKA MOLA VERİN

Isparta Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ, Kurban Bayramı tatili için yola çıkacak sürücüleri uyararak "Trafik işaretlerine uyulmalı, yolun uzunluğuna göre kısa molalar vererek dinlenilmeli ve aşırı hız yapılmamalı. Kuralları ihlal etmezsek başarılı bir seyahat gerçekleştiririz" dedi.

Isparta Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ, Kurban Bayramı tatili  dolayısıyla  yola çıkacak sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Başkan Yücedağ, yollarda yoğunluk olacağını ve bu dönemlerde trafik kazalarının arttığını ifade ederek “ Aşırı hız yapılmaması şart. Çünkü araçların hızı arttıkça sürücülerin görüş mesafesinin daralıyor. Tatile çıkacak sürücülerimiz Trafik işaretlerine uymalı, yolun uzunluğuna göre kısa molalar vererek dinlenmeli ve aşırı hız yapmamalı" dedi.

UYKUSUZ YOLA ÇIKMAYIN

Yolların belirli kesimlerinde Elektronik Denetleme Sistemi olduğunu anımsatan Yücedağ, söz konusu uygulamanın kurallara uyulması açısından yararlı olduğunu dile getirdi. Yücedağ, "Sürücülerin hız sınırına, yollarda çalışma yapılan yerlerine dikkat etmeleri gerekiyor.  Seyir halindeyken telefon ve radyo gibi cihazlarla ilgilenmemeleri gerekiyor. Çünkü bu tür araçlar, dikkati dağıtarak kazaya yol açıyor. Kazaların çoğunluğu hızdan kaynaklı. Eğer bunu kontrol altına alabilirsek, kuralları ihlal etmezsek başarılı bir seyahat gerçekleştiririz" diye konuştu. Şoförler Odası Başkanı Yücedağ, trafik kazalarında sürücü kusurunun yüzde 90'lar düzeyinde olduğunu ifade ederek, şehirlerarası otobüs şoförlerinin de uykusuz yola çıkmamaları gerektiğini sözlerine ekledi.