AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan artık metal yorgunluğunun oluştuğunu belirten Özem, “Şehrin farklı bir yönetim anlayışına ihtiyacı var” dedi.

Özel ayrıca ittifak tartışmalarına ilişkin de “kimse koltuk gitmesin diye Cumhur ittifakının ipine sarılmasın” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Recep Özel, AK Parti’nin toplumda karşılığı bulunan sevilen, sayılan bir adayla yarışa katılacağını ve farklı bir yönetim anlayışı ile Isparta’nın değişim ve dönüşümünü başlatacağını iddia etti.  Özel, “birilerinin belediyeciliği, makamı, mevkisi devam edecek diye ittifak ipine sarılmak yanlış. İttifak yerel seçimlere alet edliecek kadar basit değil” dedi.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, İsmail Altunbaş’ın K32’de hazırlayıp-sunduğu Bire Bir Programı’nda yerel seçimlere ilişkin önemli mesajlar verdi. AK Parti’nin kabul görecek bir adayla seçime katılacağını belirten Özel, Belediye Başkanı Günaydın’ı hizmet öncelikleri konusunda eleştirdi. Isparta’nın değişim ve dönüşüm yaşamasının şart olduğunu kaydeden Özel, AK Parti ve MHP ittifakının önemli olduğunu söyledi, ‘yerel seçimlere alet edilecek kadar basit değil’ dedi.

HALKTA KARŞILIĞI OLACAK

 İşte Recep Özel’in açıklamaları:

Bu seçimde Isparta’da merkez dahil seçime gireceğimiz her yerde seçimleri almak istiyoruz. Almamamız içinde hiçbir sebep yok, yeter ki seçime girdiğimiz yerlerde halkımızın istediği adayları önüne koyalım.

Toplumda bir karşılığının olduğu sadece partinin gücüyle değil, vatandaşın karşılığı olarak da bir gücün, bir parti bağınında olduğu bir adayla gitme noktasında. Yoksa biz çoğu yerde sırf partinin oyuna güvenerek bu dönem bir seçim alma, bir aday gösterme anlayışında değiliz. Bu dönemde halkta karşılığı olacak, sevilip sayılacak, giyime kuşamına, kalakmasına-oturmasına, toplumda her türlü değeri olan kişiyi ortaya koymak istiyoruz. Öyle isteniyor, öyle bir çalışmada yapılıyor. Sadece Isparta merkez değil tüm ilçeler, beldeler bu dediğimiz ölçüde olacak.

BİZ ‘TRAFİK’ DİYORUZ

O ‘MÜZE’ DİYOR

Isparta’nın birtakım problermleri var. Ben problem olarak görüyorum, çözülmesi gerekir diyorum ama benim partim olmayan bir belediye bunu bir problem olarak görmeyebiliyor ya da onun ilgi alanı çok daha farklı oluyor. Mesela ben Isparta’da trafik sorunu var diyorum. O diyor ki: ‘’Ben müzelere daha çok önem veriyorum’’. Biz Isparta’da bazı yerlerde problemlerin olduğunu söylüyoruz. O ise başka alanlarda problem olduğunu söylüyor. Yani anlayış birliktekliği maalesef olmayabiliyor. Benim belediye meclis üyem bir konuyu gündeme getiriryor, o farklı algılayabiliyor.

METAL YORGUNLUĞU VAR

Isparta’da artık değişiklik olması gerektiğini, onda da metal yorgunluk olduğunu, bir başka açıdan şehre bakıp şehri yönetmemiz gerektiğini düşünüyorum. Şehrin biraz daha bu anlamda farklı bir yönetim anlayışıyla 31 Mart bir değişim ve dönüşümün başlangıcı olsun diyoruz.

AK PARTİ VE MHP BİRLİKTELİĞİ

HİÇBİR  ZAMAN BOZULMAZ

İttifak aslında yerel seçimler üzerine bina edilmedi. Bu ülkenin içersinden geçtiği durum, konjektör, yurt içi, yurtdışı karşılaşılan zorluklar neticesinde 24 Haziran seçimleri öncesi oluşan bir birliktelikti. Bu birliktelik inşallah hiçbir zaman bitmez. Çünkü biz Milliyetçi Hareket Partisi ülkücü tabanıyla zıt bir politika içerisinde olunmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan meydanda bir laf etti, daha 24 saat geçmeden Milliyetçi Hareket Partisi il başkanı cumhurbaşkanının konuşmalarını izah edici, onu açıklayıcı mahiyetinde ne demek istediğini anlattı. Halk cumhurbaşkanımızın ne demek istediği gayet iyi anladı. Bırak vatandaş onu analamakla devam etsin.

İTTİFAK KOLTUK KURTARMAK İÇİN OLMAZ

Birilerinin belediyeciliği, makamı, mevkisi devam edecek bunu ittifak ipine sıkı sıkı yapışıp da koltuk gitmesin, kendi belediye başkanlığını o ittifakın ipine de tutunarak sağlayacağı noktasında bir anlayış da yanlış. Ben konuşmamın başından beri söylüyorum: ‘’Isparta halkı kimi istiyorsa, onu belediye başkanı yapsın’’ Yoksa benim koltuğum sallandı da ittifak benim koltuğumu kurtarsın, işimize geldiği zaman ittifakın  bütün kazanımlarına sahip çıkalım, işimiz gelemdiği zaman da bu ittifakın yerelde bir takım koltuk kavgalarına, siyasi hırslarımızın önüne geçecek bir şey değil, daha yukarıda olması gerekir. İttifak yerel seçimlere alet edilecek kadar basit değildir.”

Kaynak: