DERNEKLERİMİZ VASITASIYLA GELENEKLERİMİZ, GÖRENEKLERİMİZ, TARİHİMİZ YAŞATILMAKTADIR

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkan Yardımcısı, Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı ve Isparta İl Beyi Mustafa Küçükyaman, Senirkent Akkeçili Köyü Yörük Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şükrü İbişoğlu ile Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parklakyıldız, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem’i ziyaret etti. 

Torosların tepesinde Yörük Türkmen kültürünün halen sıcak bir şekilde yaşandığını söyleyen Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükyaman, bunun yanında bu kültürün Türkiye’nin dört bir köşesinde yaşandığını kaydetti. Küçükyaman, geçen günlerde kuruluşu tamamlanan ve genel kurulu yapılan Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliğinin ilk yönetim kurulu toplantısının Isparta’da yapılacağını söyledi. Küçükyaman, “Senirkent Akkeçili Köyünde Yörük Köyü ve Müzesi adıyla bir proje yaptık ve pazar günü burada ilk yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştireceğiz. Bu toplantımıza Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın başta olmak üzere başkan yardımcılarımızı davet ettik” dedi. 

Program çerçevesinde Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesini de gezeceklerini kaydeden Küçükyaman, “Ülkemize hatta Türk Dünyasına kazandırılan ve sayılı eserler içerisinde yer alan etnografya müzemizi misafirlerimize gezdireceğiz. Isparta’nın bir kültür merkezi haline geldiğini göstereceğiz. Türkiye’de böyle bir müze yok. Bu şaheser Isparta’mızda kalacak. Bu kültüre hizmet eden, yapımına hizmet eden başkanımız başta olmak üzere herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 

Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parklakyıldız da dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Parklakyıldız, Senirkent Akkeçili Köyünde Yörük Köyü ve Müzesi ile ilgili bilgiler verdi. Parklakyıldız, “Köylere Hizmet Götürme Birliğinin desteği ile proje yapıldı. Proje kapsamında Yörük Evimiz, müzemiz var. Yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alan içerisinde otağı kuruldu. Bu etkinliğimizle birlikte gelecekte Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliğinin özellikle Türk Milletinin çimentosu olduğunu daha net bir biçimde kamuoyuna açıklamak adına bir toplantı tertip ettik. Sizleri de orada görmekten dolayı mutlu oluruz” görüşlerinde bulundu. 

Gerçekleşen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem de, davete katılacaklarını söyledi. Erdem, “Milli birliğine, beraberliğine, tarihine sahip çıkmayan milletlerin sonunun hazin olduğunu hep beraber biliyoruz. Bu derneklerimiz vasıtasıyla geleneklerimiz, göreneklerimiz, tarihimiz yaşatılmaktadır. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.