Merkezi Isparta da bulunan Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu olağan genel kurulu, genel Kurula onur konuğu olarak Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de katıldı işlerinin yoğunluğu sebebi ile kısa bir süre kurula katılan belediye başkanı Başdeğirmen “Genel kurulumuz Vatanımıza Milletimize ve ilimize hayırlı olsun” dileklerinde bulundu.

Genel Kurulda Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği İrfan Tatlıoğlu Divan başkanlığı yaparak genel kurula başkanlık yaptı divan katip üyeliklerini ise Birlik Yönetim Kurlu üyesi Fatma Koç ve hasan Parlakyıldız yaptı.

Gündem dahilinde yapılan seçimlerde Isparta İlbeyi ve Federasyon Genel Başkanı Mustafa Küçükyaman Faaliyet raporunu okurken unutulmuş faaliyetleri gündeme tekrar taşıdı. Küçükyaman” Federasyon yönetimi ve Isparta merkez derneğimiz ile birlikte özellikle 2016 yılında 15 Temmuz hain darbe girişimleri öncesinde Isparta da Suriye Bayır Bucak Türkmenlerine Yardım Kampanyasından, Cepheden Getirilerek tedavi ettirilen mücahitlerden ve bu aşamada Türkiye ye örnek bir proje olan Isparta Milli Birlik Platformunun kuruluşu anlattı” bu anlatım sırasında Otağ Çadırında duygusal anlar yaşansa da yapılan genel faaliyetlerle Türk milletini asli unsuru olan Yörük Türkmen dernekleri kültürlerine sahip çıkmaya devam ediyorlar.

Genel kurulda Konya, Muğla, Antalya, Denizli, Burdur, Afyon ve Isparta Dernek Başkan ve temsilcileri hazır bulundu genel kurulda i Birliğin Bacı Beyler Teşkilatı en üst seviyede temsil edildi.

Genel kurulda Isparta İlbeyi Mustafa Küçükyaman yeniden Toroslar Yörik Türkmen federasyonu genel başkanlığına seçildi.