Bir süre önce AK Parti Isparta Milletvekili ve Milletvekili Adayı Recep Özel tarafından Eğirdir yolu üzerinde dikilen totemlere YSK kaldırma kararı verdi. CHP’nin itirazını değerlendiren seçim kurulu totemlerin kanunsuz olduğuna hükmetti.

Yüksek Seçim Kurulu’nun 23 Şubat 2015 tarih ve 236 sayılı kararını gerekçe gösteren CHP İl Başkanlığının itirazını değerlendiren Seçim Kurulu itiraza konu olan 6 adet totemin kaldırılması yönünde karar verdi.

CHP Hukuk Bürosu avukatlarından Ramazan Erdemir ve Hakan Koçer, itiraza gerekçe olarak Yüksek Seçim Kurulu’nun 23 Şubat 2015 tarih ve 236 sayılı kararın dayanak olduğunu ifade etti. Avukatlar, şahıslara ait ev, araç ve işyerleri gibi yerlerde propaganda malzemelerinin kullanılabileceği ancak bunların dışında kalan tarla, yapımı devam eden inşaat veya arsalara seçimle ilgili propaganda malzemelerinin kullanılamayacağını belirtti.

CHP Hukuk Bürosunun Eğirdir yolundan sonra Atabey ve Gönen yolu üzerindeki totemler için de itiraz edecekleri öğrenildi. Öte yandan Seçim Kurulu itiraza konu olan totemlerin kaldırılması için 14 Mayıs öğle saatine kadar süre verdi.