ANIT AĞAÇLAR KORUMA ALTINA ALINIYOR.

Isparta Milletvekili Sait Yüce, Dere Mahallesindeki Kestane Ağaçları ve Anıt Ağaçların Koruma Altına alınması için çalışma başlatıldığını söyledi.

Isparta Merkez Dere Mahallesinde bulunan Anadolu Kestane Ağaçları ve Isparta’nın diğer bölgelerinde bulunan Anıt Ağaçların; özellikleri ve güzellikleri dikkate alınarak, Orman sayılmayan alanlarda bulunmakla birlikte, koruma altına alınacağını belirten Isparta Milletvekili Sait Yüce şunları söyledi:

“Her türlü tarihi, kültürel eserler ve Anıt Ağaç özelliği taşıyan ağaçlar kanunlarda tarif edilen yer ve özelliklerde olmasa bile bizim hassasiyetle korumamız gereken varlıklardır.

Sözkonusu mevkide bulunan Anadolu Kestane Ağaçları için Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü, Milli Parklar Isparta Şube Müdürlüğü teknik ekibi ve SDÜ Orman Fakültesi bünyesindeki öğretim üyeleri ile Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu nezdinde de çalışmalar başlatılmıştır.

Bu değerleri  korumak ve gelecek nesillere ulaştırmak Isparta Halkımızın ve bizlerin görevidir. Unutulmamalıdır ki "Tabiat Anıtlarının" tahribi ve kasten zarar verilmesi hapis ve para cezası ile cezalandırılır.”

Sait Yüce
Ak Parti
Isparta Milletvekili