Yalvaç Belediyesi’nce Kızılca Mahallesinde, Şehit Latif Keçeci Anadolu Öğretmen Lisesi arkasındaki tepede oluşturulan Yargıtay ve Danıştay Fidanlığı ve yeşil alan düzenlemesi açılışı ve fidan dikme töreni için Yalvaç’a gelen her iki kurumun başkan ve üyelerinden oluşan 40 kişilik gurup, 3 gün boyunca Yalvaç ve çevresinde bulunan tarihi, kültürel ve doğal değerleri gezdi.

1 Nisan 2011 Cuma günü akşam saatlerinde Yalvaç’a gelen üyeler, gezi boyunca Yalvaç’ta konakladı. Gezi programının başladığı 2 Nisan Cumartesi günü ilk olarak fidanlıkta ağaç dikme törenine katılan üyeler ardından Pisidia Antiokheia antik kentine geçti. Burada 46 hektar genişliğindeki kenti yürüyerek gezen üyelere Kazı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Özhanlı tarafından bilgi verildi.

Üyelerin Yalvaç’taki diğer bir gezi noktası da Traşzade Konağı oldu. Konağı, Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın rehberliğinde gezen konuklar, yapının tarihi dokusunda çay ve kahve molası vererek bir süre dinlendiler. Traşzade Konağı’nda konuklara canlı olarak ney ve kanun dinletisi de verildi. Öğle yemeğini de Yalvaç’ta yiyen üyeler, buradan Kovada Gölü Milli parkı, Sütçüler Yazılı Kanyon, Eğirdir gezileri için Yalvaç’tan ayrıldılar.

2 Nisan 2011 Pazar gününe ise Yalvaç Müzesi gezisi ile başlayan konuklar ardından sırasıyla Anlatan meydan, Hamidiye Camii, Kültür Merkezi önünde yeni oluşturulan meydan, Yemeniciler Bedesteni, Devlethan Camii ve Çınaraltı’nı gezdiler. Çınaraltında bir süre oturum yorgunluk çayı için Yargıtay ve Danıştay üyeleri buradan da Yalvaç Belediyesi geçerek bir süre Başkan’ın makamında sohbet ettiler.

Üyeler son olarak Masır Piknik Alanında, kendileri için özel hazırlanan ve mönüsünü Yalvaç’ın geleneksel yemeklerinin oluşturduğu öğle yemeğinden sonra Yalvaç’tan ayrıldılar.