Isparta'da Yunus Motorize Ekipleri asayiş olaylarında etkin rol almaya başlayacak. İl Genel Meclisi'nin dün yapılan eylül ayı son oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu'nca motosiklet alımı onaylandı.

    Komisyon raporunu meclise okuyan Sözcü Ahmet Armağan, "İl Genel Meclisi'nin gündemi gereği komisyonumuza havale edilen ilimiz Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekiplerinin hareket kabiliyetini artırmak amacıyla oluşturulması planlanan Yunus Motorize Ekipleri'nin oluşturulabilmesi için ihtiyaç bulunan 2 adet motosiklet ve donanım malzemelerinin temini amacıyla İl Özel İdare bütçesine Taşıt Alımları Giyecek Alımları tertipleri açılarak, bütçenin Öngörülmeyen Giderler Ödeneği'nden 5 bin YTL, Yedek Ödenek tertibinden 15 bin YTL ödeneğin tenzil edilerek toplam 20 bin YTL ödeneğin aktarılması uygun görülmüştür" dedi.

   Bir başka komisyon raporunda ise Köy Hizmetleri hizmet sahası içinde bulunan ve atıl durumda olan eski kreşin İl Genel Meclisi Toplantı Salonu olarak yapılabilmesi için 500 bin YTL aktarılması karara bağlandı. İl Genel Meclisi ekim ayında toplanmak üzere oturumlara ara verdi.

Gülses