Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban ve üyeleri idarecilerinin yeniden görevlendirilmelerine yönelik yapılan puanlamada haksızlık yapıldığı iddiasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü merdivenlerinde megafonla eylem yaptı. Balban, "Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil; torpili olan oturacak" dedi.

Türk Eğitim-Sen’e bağlı İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları öğle saatlerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü merdivenlerinde eylem yaptı. Gerekçe; okul idarecilerinin yeniden görevlendirilebilmeleri için yapılan punalama da haksızlık yapıldığı . Oldukça sinirli oldukları gözlemlenen üyeler hep bir ağızdan haksızlık iddiası üzerine sloganlar attı. Açıklamada sık sık "Kaç İlyas Kaç, Kaç İhsan Kaç", "Memur Sen Burada Yandaşlar Nerede" şeklinde sloganlar atıldı. Daha sonra sendika başkanı Ali Balaban, merdivenlerde kamuoyuna bir çağrıda bulundu. İşte Balaban’ın açıklamaları;

“23 ÜYEMİZDEN SADECE 4’Ü DEĞERLENDİRMEDE YETERLİ PUAN ALABİLDİ”

İktidarın çıkardığı kanun doğrultusunda okul idarecilerinin yeniden görevlendirilebilmeleri için puanlama sonuçları dün ilan edildi. Buna göre İlimizde 138 okul müdürü değerlendirmeye tabi tutulmuş bunlardan 58'i 75 ve üzeri puan almış, geriye kalan 80 okul müdürü atanabilmek için yeterli puanı alamamıştır. Türk Eğitim-Sen üyesi 23 okul müdüründen sadece 4'ü değerlendirmede yeterli puanı alabilmiştir.

TORPİLİ OLAN KOLTUKTA OTURACAK

Değerlendirme sonuçlarına göre; torpili olan, iktidara yakın duran,  malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verilmiştir. Öğretmen, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısı, öğrenci değerlendirmesinden tam puan ya da yüksek puan alan okul yöneticilerinin büyük bir kısmı her ne hikmetse Milli Eğitim Müdürü ve Milli Eğitim Şube müdürlerinden çok düşük puanlar almıştır. Bunun tersi de yaşanmış, mesai arkadaşlarından düşük puanlar alanlara da- şayet yandaş ise- Milli Eğitim Müdürü ve Milli Eğitim Şube müdürleri tarafından yüksek puanlar verilmiş, bu kişilerin 75 puan almaları sağlanarak, görev süreleri uzatılmıştır. Tecrübesi, bilgisi, becerisi, başarısı kamuoyunca da bilinen sendikamız üyesi yöneticilerin  görevine son verilmiştir. Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacaktır. Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil; torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacaktır.

'KUL HAKKI YEDİNİZ'

İlân edilen puanlardan şu ana kadar görülen; Türk Eğitim-Sen'li olarak kalma yürekliliğini gösterebilen, ülke sevdalıları elenmiş, insanlık dışı, adaletsiz, zalimlik, adam kayırmacılık son noktasına varmış, kul hakkı yeminin en büyük örneği sergilenmiştir. Allah'tan, Peygamber'den, dinden, imandan bahseden bu din bezirgânları; vicdansızlığı, kul hakkı yemeyi son noktasına getirmiştir. Allah'ın, Peygamber'in ve dinin emirleri yerine sahiplerinin emirlerini uygulayan bazı cüretkârlar tetikçilik yapmışlardır. Firavun'da bir zamanlar azmış, insanlara; "Ben sizin Rabbinizim. Sizi ben yarattım" demişti. Ve bir gün bir sinek onun gebermesine sebep olmuştur. Ey sahibinin sesi olanlar, Cenab-ı Allah hem bu dünyada hem de ahirette yaptığınız bu adaletsizliğin cezasını verecektir. Yaptığınız bu zulümler yanınıza kâr kalmayacak, o gün geldiğinde, sesi olduğunuz sahipleriniz de size sahip çıkmayacaktır. Bugün Türkiye genelinde tüm camilerde "Hayâ Hayattır" konulu hutbe okunacaktır. Hayasızlığın; kötülüğün, kokuşmanın, tembelliğin ve miskinliğin kaynağı olduğundan bahisle hayâ üzerine bina edilmeyen bir eğitim ve anlayışın bugünün insanına egemen olma sürecinde olduğu belirtilmektedir.

'İNSANDA BİRAZ HAYA OLUR'

Cuma hutbesinin konusu tam da günümüzle örtüşmektedir. Bugün ülke genelinde hayasızlık almış başını gitmektedir. Bugün Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinde de görüleceği gibi ülke genelinde ilk üç te yer alan bir kurumun müdürüne 46 puan takdir etmek hangi mantığın ürünü ve hangi hayâ duygusu ile örtüşmektedir. Son derece başarılı çalışmaları olan, birçok okul müdürüne komik puanlar verilmiştir. Başarı ve sadakatle işine sarılmış bir çok adam gibi adamla, adeta dalga geçilmiş ve tüm emek ve alın terleri bir kalemde silinmiştir.  Biraz insanda hayâ olur. Bu değerlendirmeyi yapanlara buradan EDEB YÂ-HÛ demekten kendimizi alamıyoruz. Bu tetikçilere, bunlara yol açanlara, olanı biteni seyredenlere, kirli tezgahın bilerek parçası olanlara, kısaca en tepedekinden, en alttakine kadar, hak, hukuk, kul hakkı vb. ulvi kıymetler adına hiçbir şey demiyorum, bunlar bu kıymetlerden vazgeçeli yıllar oldu, ama hepsine diyorum ki, “Yüreğimizden geçenler topunuza yeter! Şu iyi bilinsin ki meydan boş değildir. Türk Eğitim- Sen bu haksızlığın hesabını yapanlardan soracaktır. Mağdur olan bütün Yöneticilere ve Eğitim Çalışanlarına bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü destek sağlanacaktır. Adalet er ya da geç tecelli edecektir. Herkes yaptığının bedelini ödeyecektir.

ONLAR YUKARIDA İZLEDİLER

Açıklamanın ardından grup  Milil Eğtim Müdürlüğü ve Eğitim Bir Sen aleyhinde sloganlar atarak dağlıdı. Açıklama yapıldığı sırada  Milli Eğitim Müdürü İlyas Can'ın makamında bulunan  balkona çıkan Milil Eğitim çalışanları da aşağıda olup biteni  izledi.