Güneykent Belediye Başkanı sıfatıyla Birlik Başkanlığını üstlenen Fahretdin Gözgün şimdi de Isparta Belediyesi adına birlik meclisine girdi.

9. Cumhurbaşkanımız Merhum Süleyman Demirel’in talimatı ile büyükşehirlerde okuyan Ispatalı çocukların barınma ihtiyacını karşılamak üzere 1972 yılında İl Özel İdaresi, ITSO ve belediyelerin katılımı ile kurulan Isparta İl ve Beledeyelere Yurt Yaptırma Birliği, güçlü mali yapısı ile büyük yatırımlara hazırlanıyor. Geçen dönem, eski Belediye Başkanı Günaydın’ın ısrarı nedeniyle Zafer Mahallesi’nde öğrenci yurdu yapamayan Yurt Yaptırma Birliği, bu dönem farklı bir yatırım planlıyor. Isparta’nın yurt ihtiyacı kalmaması nedeniyle birlik tarafından Zafer Mahallesi’ndeki taşınmazı üzerine üniversite öğrencilerine hitap edecek bir yatırım yapılması öngörülüyor.

21 Belediye ile Özel İdare’nin ortağı olduğu Yurt Yaptırma Birliği’nin meclisi, 31 Mart seçimlerinden sonra yeniden oluştu. Isparta Belediye Meclis Üyesi seçilen eski Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün, Yurt Birliği meclis üyesi oldu. Gözgün ile birlikte Isparta Belediyesi’ni temsilen Gülsüm Tunçbilek de birlik meclis üyesi seçildi. Birliğin eski Başkanı, şimdiki Meclis Üyesi Fahretdin Gözgün, meclis toplantısında birlik hakkında bilgi verdi. 1972-1973 yılında kurulan Birliğin İstanbul’da 5 katlı binası olduğunu, Zafer Mahallesi’nde de 900 m2’si Isparta Belediyesi’ne ait olmak üzere toplamda 9000 m2 taşınmazı olduğunu söyledi. Birliğin kasasında 2.5 milyon TL nakit varlığı olduğunun da altını çizen Gözgün, ‘Zafer Mahallesi’ndeki taşınmazımız üzerinde bir yurt yapmayı planlamıştık ama nasip olmadı. Önümüzdeki süreçte öğrencilere yönelik bir yatırım yapılabilir” diye konuştu.