DENİZLİ VE ISPARTA İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Hollanda'dan kargoyla gönderilen pakette, 400 gram bonzai ham maddesi (cannabinoid) ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişi, tutuklandı.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Hollanda'dan Denizli'ye kargo şirketiyle uyuşturucu gönderildiğini tespit etti. Narkotik polisi, Hollanda'dan gönderilen kargonun kimlere geldiğini belirleyip, yakalamak için 10 gün önce çalışma başlattı.Yenişehir Mahallesi'ndeki kargo şirketinin şubesinde narkotik köpeğiyle birlikte arama yapan polis, içinde uyuşturucu bulunan kutuyu tespit etti.Operasyon kapsamında kargo görevlisi gibi davaranan narkotik polisi, uyuşturucu kaçakçılarının gelip almasını beklemeye başladı.

Ancak kargonun alıcılar tarafından Isparta şubesine istendiği ortaya çıktı. Polis, kargo şirketinin Isparta şubesinde de önlem alarak, içinde uyuşturucu madde bulunan kargonun Isparta'ya gönderilmesini sağladı. Kargo çalışanı gibi giyinen narkotik polisleri, uyuşturucu bulunan kargoyu almaya gelen 4 kişiyi suçüstü yakalayıp,gözaltına aldı. Gözaltına alınan E.F., Z.C., T.K. ve T.A., sevk edildiği adliyede tutuklandı. Hollanda'dan gönderilen paketten 400 gram bonzai hammaddesi çıktı.

Narkotik polisinin uyuşturucu kaçakçılığına yönelik geçenpazar günü düzenlediği başka bir operasyonda ise 4 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan T.C. ve E.E. de sevk edildiği adliyede tutuklandı.Ayrıca polis ekipleri, 'torbacı' denilen sokak satıcılarının ellerindeki uyuşturucuları polise yakalatmamak için ilginç bir yöntem buldukları belirlendi. Uyuşturucu kaçakçılarının, ellerindeki uyuşturucuları, akli dengesi yerinde olmayan kişilerin kaldığı evleri kiralayarak sakladıklarını belirledi.