Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Antalya Bölge Müdürü Ahmet Sütçü, Isparta Valisi Memduh Oğuz'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Sütçü, Vali Memduh Oğuz ile çok eski bir dost olduklarını belirterek, ''Genel müdürümüzün talimatlarıyla bugün bir takım temaslarda bulunmak üzere Isparta'ya geldim. Isparta bir üniversite şehri. Bölge Müdürlüğümüz Antalya'da olmasına rağmen ağırlıklı çalışmalarımız burada. Bugün itibariyle merkezde 3 bin 751, Atabey'de 160, Eğirdir'de 268, Yalvaç'ta 504 ve Şarkîkaraağaç'ta 150 kişilik yurtlarımız var. Fakat bunlar yeterli değil'' dedi.

Isparta'ya bin kişilik yeni bir yurt yapacaklarını söyleyen Sütçü, ''Şu anda üniversite senatosundan geçti ve merkez yurdumuzun yanındaki 25 dönümlük alana 1000 kişilik yeni bir yurt yapacağız. Bununla birlikte ilçelerde de yeni yurt çalışmalarımız olacak. Keçiborlu'da ve Uluborlu'da yurt yerleri arıyoruz ve kısa sürede buralara da 400'er kişilik yurt yaptırmayı planlıyoruz'' diye konuştu.

Isparta Valisi Memduh Oğuz ise Isparta'nın bir üniversite şehri olduğunu vurgulayarak, ''Süleyman Demirel Üniversitesi dünyadaki üniversitelerle yarışan, her alanda önde giden, şimdi de yönünü şehre biraz daha fazla çevirmiş önemli bir eğitim merkezi. Buradaki çocuklarımızın en önemli sorunlarında biri de barınma sorunu. Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürümüz benim çok eski dostum ve kendisi güzel haberlerle geldi. İnşallah en kısa zamanda en az 1000 kişilik bir yurt daha yapılacak'' diye belirtti.

Vali Oğuz, kentte 5 bin kişilik apart daireler yapılması konusunda özel teşebbüsle görüşmelerin devam ettiğini anlatan Oğuz, şunları söyledi:

''Biz gençlerimize burası üniversite şehri, gelin Isparta'nın imkanlarından yararlanın diyoruz ama bu manada onlara hizmet vermemiz gerekir. Barınma problemini halletmek sadece yurtla da sınırlı değil. Isparta'da 5 bin kişilik apart daireler yapımı konusunda Türkiye'nin önemli inşaat firmalarıyla da görüşüyoruz. Bu konuda teşebbüslerimiz var, görüşmelerimiz sürüyor. Isparta'ya bir taraftan yurt hizmeti için tesisler yapılacak, diğer taraftan da kendi evimde kalayım diyen gençlerimize yönelik uygun fiyatlarla kiralık veya mülk olarak alabilecekleri inşaatlar yaptırılacak.''