Isparta’da Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan ortaöğretim yurtlarındaki planlamalar öğrencilerin, velilerin ve idarecilerin tepkisini çekiyor.

Süleyman Demirel Eğitim Kampüsü dışında şehir merkezinde Gülkent Lisesi ve Kız Meslek Lisesinin yurtları bulunuyor. Yurtlarda kalacak öğrencilerin planlanmasındaki yanlışlıklar eğitim - öğretim döneminde önemli sorunları da beraberinde getirdiği gibi, başarılı öğrencilerin performansını da etkiliyor.

Veliler, Anadolu statüsündeki okulların öğrencileri ile meslek liselerindeki öğrencilerin yurt planlamalarının farklı yapılmasını isteyerek tepkilerini şöyle dile getirdiler:

“Süleyman Demirel Eğitim Kampüsü ve şehir merkezindeki yurtlarda planlama verimlilik ve uyum üzerine yapılmalı. Meslek liselerindeki öğrenciler ile Anadolu Liselerindeki öğrencilerin durumları aynı değil. Meslek liselerindeki öğrenciler aynı yurda, Anadolu Liselerindeki öğrenciler aynı yurda alınabilir.ısparta haber, Isparta haber, Isparta haberleri, son dakika, ısparta haber Korkmadan Cesurca, haberısparta, ispartahaber, haber32, ısparta haberleri   ısparta haber  bomba haber  haber32 

Bununla birlikte öğrenciler okul ve başarı durumuna göre de yurtlara alınabilir. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin planlamalara yeniden ve “mantık” çerçevesinde yapmalı ve daha fazla yurtlarla ilgilenmeliler.
En doğru planlama ile başarı artırılabilir. Yetkililerimizi bu konuda duyarlı olmaya ve doğru planlama yapmaya çağırıyoruz.

Yanlış planlama ve ilgisizlik nedeniyle bir çok başarılı öğrenci mağdur oluyor.”