Küdüs'e gitmek için Fransa'nın Lion kentinden yürüyerek yola çıkan 43 yaşındaki turizmci Alain Bonnassievx, yolcuğunun 6. ayında Isparta'nın Yenişarbademli ilçesine ulaştı.

     Yolculuğuna gündüzleri devam eden ve dinlenmek için ilçede bir gece konaklayan Bonnassievx, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, amacının Kudüs'teki kutsal topraklara ulaşmak olduğunu söyledi.

     Şubat ayında Fransa'nın Lion kentinden başladığı yolculuğunda, yürüyerek yaklaşık 4 bin kilometre yol aldığını ifade eden Bonnassievx, yolculuğu boyunca deniz araçları zorunluluğu dışında hiç araç kullanmadığını belirtti.

     Bonnassievx, yürüyüşü sırasında iletişimde sıkıntı yaşadığını, sohbet ettiği kişilere neden yürüdüğünü açıklamakta güçlük çektiğini kaydetti. Bu yolculuğun kendisi için bir ''hayat dersi'' olduğunu söyleyen Bonnassievx, ''Fransa'dan yürüyerek geldiğimi öğrenenler çok şaşırıyor.

 Birçok kişi olumsuz taraflarını düşünerek yolculuğun zorluğundan bahsediyor, ancak ben madalyonun diğer tarafından bakıyorum. Yolcuğum esnasında her gün benim için ayrı bir hikaye başlıyor, yeni insanlar ve hayatlar tanıyorum'' dedi.
     Türk insanının sıcak kanlılığından çok etkilendiğini belirten Bonnassievx, Türkiye'nin doğası ve yollarda karşılaştığı manzaraların çok etkileyici, insanların ise çok cana yakın olduğunu söyledi.


     Dinlenmek için konakladığı yerlerde pek çok kişinin kendisini evine davet ettiğini kaydeden Bonnassievx, Isparta'nın ardından Konya'da Mevlana Müzesi'ni ve Kapadokya'yı ziyaret etmek istediğini, daha sonra Antakya üzerinden Suriye ve Kudüs'e geçerek yolcuğunu bitirmeyi planladığını kaydetti.