Çankaya Köşkü’nde Ispartalı bir işadamı 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün iş dünyası temsilcilerine verdiği yemekte Isparta’yı Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Çelik temsil etti. 

            Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’nde önceki gün akşam iş ve meslek örgütlerinin temsilcilerine yönelik verdiği iftar yemeğinde Isparta da genç bir işadamı tarafından temsil gördü. 150’e yakın özel davetlinin katıldığı iftar programına Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Çelik, Isparta’yı temsilen davet edildi. 

            Çankaya Köşkü’nde düzenlenen iftar yemeğine, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD),Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Dış Ekonomik İşler Kurulu (DEİK), Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), Kadın Girişimciler Derneği

(KAGİDER) temsilcileri katıldı. 

DUYARLILIĞA TEŞEKKÜR 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, burada yaptığı konuşmada işadamlarının iftar programına katılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ülkemizin yararı için iş ve meslek örgütlerinin gündeme getirdiği görüşlere önem verdiğini, hazırlanan kapsamlı raporları yakından takip ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, bu çalışmalardan yararlandığının altını çizdi. Cumhurbaşkanı Gül, “Böyle dinamik bir gücümüz olduğu için, meslek örgütlerimiz ülkenin tüm sorunlarına sorumlulukla ve duyarlılıkla yaklaştığı için de ayrıca mutluluk duyuyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, meslek örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin ülkenin gelişmesine ve toplumun nabzını tutarak sorunların çözümüne katkıda bulunduklarını, bu çalışmaların ülkemizin gücüne güç katarak, demokratikleşme sürecini hızlandırdığını kaydetti.

 

“Meslek Örgütleri ile Sivil Toplum Örgütleri Ülkemizin Modernleşmesi ve Dinamizminin Göstergesi”

 

Meslek örgütleri ile sivil toplum örgütlerinin varlığının ülkemizin modernleşmesi ve dinamizminin önemli bir göstergesi olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin hızla gelişen bir ülke olarak gerek Avrupa’da gerek dünyada sayılı ekonomiler arasında yer aldığını da vurguladı. Dünyada yaşanan küresel krize de değinen Cumhurbaşkanı Gül krizin etkilerinin asgari seviyede kalmasına; Türkiye’de tüm kesimlerin bilinçli ve sorumlu davranması, çözüm için gayret göstermesinin önemli katkı sağlandığını söyledi. Ülkemizin bu süreci en hızlı atlatan ülkelerden biri olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, krizden çıkarken dikkatli davranılması, krizden çıkışın iyi yönetilmesi ve fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğine de işaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, aksi takdirde sıkıntıların yaşanabileceği uyarısında bulundu. Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında, meslek örgütleri ile sivil toplum örgütlerinin, devletin ilgili bölümleriyle yakın istişare içinde bulunmalarının önemine dikkat çekti.

 

“Problemleri Kronikleşmeden Çözmek en Doğru Metottur”

Güncel meseleler ve tartışmalara ilişkin olarak da Cumhurbaşkanı Gül, bu meselelerin tartışılmasının konuşulmasının ülkemizin özgüvenini ve gücünü gösterdiğini belirterek, problemleri kronikleşmeden çözmenin en doğru metot olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye olarak enerjimizi, bütün kabiliyetimizi hedeflerimizi gerçekleştirmeye vermemiz gerekmektedir. Bütün farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp; aramızdaki kardeşlik duygularımızı, beraberlik duygularımızı, Türkiye Cumhuriyeti’ne olan aidiyet duygularımızı çok daha güçlendirip, bütün enerjimizi halkımızın mutluluğunu artırmaya harcamamız gerekmektedir” dedi.

 

“Önceliğimiz, Gelir Dağılımı ve Kalkınmadaki Dengesizlikleri Gidermek”

Cumhurbaşkanı Gül, ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmişlik açısından, bölgeler arasındaki farklılığa da dikkat çekerek, gelir dağılımı ve kalkınma seviyelerindeki dengesizlikleri gidermenin öncelikli olduğunu ifade etti. Eğitim ve sağlık alanındaki yatırımların devam etmesinin, vatandaşların mutluluğu, gelecek nesillerin en iyi şekilde yetişmesi bakımından önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, meslek örgütleri ile sivil toplum örgütlerinin her zaman olduğu gibi bu konulardaki katkılarını artırarak devam ettireceğine olan inancını da dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasının sonunda, Türk iş adamlarının sadece yurt içinde değil, yurt dışındaki başarılarını görmekten duyduğu gururu da ifade etti.