MHP'de 10 kişilik üst kurulun 8'i yenilendi. Akşener'e imza veren belediye başkanları ve diğer üst kurul delegelerinin üstü çizildi. Ancak o süreçte Bahçeli'nin yanında yer alan Belediye Başkanı Günaydın'ın da üst kurul delegeleri arasında yer almaması dikkat çekti.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde 1 Kasım 2016 seçimlerinden sonra yaşanan parti içi muhalefet hareketine destek verenlerin üstü kongrelerde çiziliyor. Isparta'da da 10 kişilik üst kurul delege listesi neredeyse tamamen yenilendi. MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz, üst kurul delegeli görevini korudu. Ancak 8 isim yenilendi.

Akşener hareketine imza vererek açık destekte bulunan belediye başkanları ile diğer partililerin üzeri çizildi. Ancak o süreçte Devlet Bahçeli ile birlikte hareket eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a da üst kurul delegeliği görevi verilmedi. Günaydın'ın listede yer almaması dikkat çekti.

MHP yöneticileri, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın üst kurul delegeleri arasında yer almamasını 'genel merkezin belediye başkanlarının listede yer almamasına yönelik prensip kararı var. Bu nedenle Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın da üst kurul delege listesinde yer almadı' diye gerekçe gösterdiler. Ancak MHP Genel Merkezi'nin belediye başkanlarının üst kurul delegeleri arasında yer almamasına yönelik kararının sadece Isparta ile ilgili olduğu zannediliyor. Zira Alanya'nın MHP'li Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya'nın üst kurul delegeleri arasında yer alıyor.

MHP'de Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala ile Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü'nün üst kurul delegeliği görevine son verildi. MHP'li belediye başkanları, Akşener'in partiyi olağanüstü kongreye götüren sürece imza vererek destek vermişlerdi. Yine eski Merkez İlçe Başkanlarından Alpaslan Ekinci, Vedat Yılmaz ile Nurettin Akgül ve Adnan Soylu da üst kurul delegesi olamadı. 

İşte yeni üst kurul delegeleri: İsa Yalçın, Akif Çapraz, Muhammet Umut Güzerin, Mete Elçim, Oğuzhan Göker, Ramazan Tünel, Barış Gümüş, Zübeyde Turhan, Teoman Bardak, Hüseyin Uçman."

Öte yandan MHP'de il yönetiminde de birkaç değişiklik yapıldı. Eski Anavatan İl Başkanlarından Atilla Kurtul, IGSİAD Başkanı Hasan Büyükçam, yeni il yönetiminde yer almadı. Yalçın, başkanlığındaki MHP İl Yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

"Ali Özgüleş, Barış Gümüş, Ceylani Eskici, Fatih Semiz, Hasan Hüseyin Yiğit, Hüseyin Yıldırım, İkram Ceyhan, İsmail Alp, Kemal Keskinoğlu, Mehmet Ali Kandemir, Melih Köse, Mete Elcim, Osman Sinan, Ramazan Kabalak, Sezel Gençgönül, Yusuf Erdoğan, Hüseyin Şengül, Hüseyin Tulum, Mustafa Özdemir ve Basri Sönmez."