Gülkent Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özkan Kılıç, Sağlık Bakanlığınca gönderilen sigara bırakma ilaçlarının alışkanlıktan kurtulmakta zorlanan tiryakilere ücretsiz verilmeye başlanması  ile  sigara bırakma polikliniklerine olan müracaatın arttırdığını söyledi.

Uz. Dr. Kılıç,  Bakanlıktan 20 kutu Gülkent Devlet Hastanesi’ni  sigarayı bıraktırma ilacı  geldiğini söyleyerek, yüzde  20 civarında artış yaşandığını  kaydetti. 

Gönderilen ilaçların sadece Gülkent Devlet Hastanesi ve KETEM’de bulunduğunu ifade eden Kılıç, kendilerine müracaat eden vatandaşların sigara alışkanlıklarıyla ilgili test yapılmasının ardından cihazla vücutlarındaki karbonmonoksit miktarını ölçtüklerini söyledi.

İlaç, tedavi sırasında hekimlerin uygun gördüğü hastalara ücretsiz verileceğini  söyleyen Kılıç, “Her hastaya bu ilacın uygulanmasına gerek olmayabilir. Bazı hastalar için psikolojik destek yeterlidir. Hangi hasta için bu ilacın gerekli olduğuna hekimkarar verecek. Çünkü bu ilacın mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gerekiyor” dedi.

Kişilerin sigarayı bırakma ilacını kullanabilmesi için öncelikli olarak internet üzerinden başvuru  yapıp sisteme kaydolması gerektiğini dile getiren Uz. Dr. Kılıç, “Bakanlık tarafından  sigarayla ilgili  hasta olup olmadığı sisteme bildiriliyor. Bakanlık uygun görürse hasta adına ilaç gönderiliyor” şeklinde konuştu.