Hayatın en güzel dönemlerinden biri olan üniversite yıllarını büyük emeklerle bitirmeye hak kazanan mezunlarımız, Antalya Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirdikleri kortej yürüyüşü ile konukları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende, mezuniyet konuşmalarının ilkini Yabancı Uyruklu Öğrenciler adına İktisadi İdari Bilimler Fakültesinden mezun olmaya hak kazanan Abu Hanifah Sukron yaptı. Yabancı bir ülkede olmanın insana farklı duygular hissettirdiğini söyleyen Sukron,”Türkiye’ye 2013 yılında geldim. Türklerin sıcakkanlılığı ve misafir perverliği hiç yabancılık hissetmememi sağladı. Burada evimdeymişim gibi ve sanki ülkemden hiç ayrılmamışım gibi hissettim. Şimdi sizler benim birer ailemsiniz. Ben sadece Türkiye’yi sevmedim ben Türkiye’ye aşığım.” diyerek ülkemize olan sevgisini dile getirdi.

Daha sonra tüm mezunlar adına Fen Edebiyat Fakültesinin başarılı mezunlarından Feriha Büyükkök yaptı. Farklı şehirlerden, farklı okullardan ve farklı hayallerle geldikleri Süleyman Demirel Üniversitesinden bugün hayallerini gerçekleştirmek üzere mezun olduklarını belirten Büyükkök,  “Bugün alacağımız mezuniyet belgesi, ailelerimizin, hocalarımızın ve bizlerin özverisinin gurur verici buluşmasını temsil ediyor” dedi.

Üniversitemizin eski mezunları ile yeni mezunlar mutluluğu paylaştı

20 yıl önce, 1998’de Üniversitemizden mezun olmaya hak kazanmış eski öğrenciler ile yeni mezunlar bir araya geldi. Kortej yürüyüşüne katılan eski mezunlar, hem hayata yeni atılacak, yüreği heyecan ve mutluluk içinde çarpan yeni mezunların mutluğuna ortak oldu hem de geçmiş günlerin anısını paylaştı.

-“Türkiye'nin 100'üncü yılı size emanet”

Gözbebeğimiz olan gençleri, hayata uğurlamanın gururu ve heyecanı içerisinde olduklarını dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, bu yıl 26. yaşını kutlayan SDÜ’yü şu sözlerle özetledi: “Dün küçücük bir fidandık, 26 yıl sonra bugün kocaman bir çınar olduk. Dalları bütün ilçelerimize kadar uzanan kocaman bir çınar... Dün genç bir üniversite olarak görüyorduk kendimizi, bugün artık yetişkiniz. Dün kendi kişiliğini kazanmaya, geleneklerini oluşturmaya çaba sarf eden bir müessese idik, bugün çeyrek yüzyıllık kıdeme sahip olan köklü bir kurumuz. Dün örnek alıyorduk, bugün model oluyor, “ilham veren üniversite” mottosuyla anılıyoruz.”

Çarıkçı genç mezunlara da seslenerek “Artık hayata atılıyorsunuz. Sizi, belki önceden hayal dahi edemeyeceğiniz birçok zorluk bekliyor. Ama okurken yaşadığınız zorlukları nasıl yenmişseniz, o çetin sınavlardan nasıl geçmişseniz, bundan sonrakilerin üstesinden de aynı şekilde geleceksiniz. İlham veren bir üniversitede okumuş olmanın, böyle bir üniversitede öğrendiğiniz her bilginin, edindiğiniz her deneyimin iş hayatınız için birer kazanım olduğunu göreceksiniz. Dileğimiz yollarınızın da bahtınızın da açık olmasıdır.” dedi.

-“Hakikat zihin ve kalbinizi aydınlatsın”

Törenimizin onur konuğu Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz de “Müreffeh, çağdaş bir medeniyet seviyesi, huzur, barış bağımsızlık ve özgürlükle mümkündür. El ele verirsek bunu başarırız. Hakikat zihin ve kalbinizin ışığı olsun.” temennisinde bulundu.

SDÜ’nün Binlerce Mezunu Keplerini Havaya Fırlattı

Coşkuyla kutlanan Mezuniyet Töreninin son bölümünde, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız’ın yönetiminde “Mezuniyet Andı”nı birlikte okuyan öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın haklı gururunu yaşadı.

Daha sonra okul birinci, ikinci ve üçüncülerine mezuniyet anısına hazırlanan belge ve armağanları verildi. Mezun olan öğrenciler de umutlarına yol olacak belgelerini öğretim elemanları ve öğretim üyelerinin elinden aldı. Törende, aileler, büyük emek ve fedakarlıklarla okuttuğu evlatlarını izlerken duygulu anlar yaşadı; yeni mezunlar da arkadaşları ve aileleriyle Öğrenci Meydanında fotoğraflar çektirerek mutluluklarını paylaştı ve anlarını ölümsüzleştirdi.