Ak Parti Isparta il başkanı Osman Zabun, Referandum kampanyası süreci için Ankara'ya gidiyor.

AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun, Anayasa değişikliği için yapılacak referandum süreci hakkında, “Biz çalışmalarımızı hazırladık. Halkın referandumda ‘evet’ diyeceğini görüyoruz. Türkiye’nin artık uzun adımlarla hedefine ilerlemesi gerekiyor. Bu değişiklik kaçınılmazdı” dedi.

AK Parti’nin 18 maddeden oluşan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, 339 oyla kabul edilerek yasalaştı. AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun ise Anayasa değişikliği için yapılacak referandum süreci hakkında konuştu.

Çarşamba ve perşembe günü Ankara’daki il başkanları toplantısına katılacağını belirten Zabun, “Biz neredeyse tüm çalışmalarımızı hazırladık. Sandık yönetimlerimizi hazırlıyoruz. O da en kısa sürede bitecek. Saha çalışmalarımızı da AK Parti Genel Merkezimizin göstereceği şekilde gerçekleştireceğiz. Standart olacak ne yapacağımız belli. Ankara’da buna yönelik materyaller hazırlanacak” diye konuştu.

“Kanun yapmak daha da hızlanacak”

Anayasa değişikliğinin ülkenin geleceği için herkesi heyecanlandırdığını ifade eden Zabun, şu değerlendirmelerde bulundu: “Atıl, işlemeyen bir sistem var. Ülkemiz, çekilemeyen ve sağından solundan devamlı terörle yıpratılmaya çalışılan bir ülke. Devlet mekanizması içinde nasıl bir terör yapılanması olduğunu 15 Temmuz’da gördük. 15 Temmuz bu değişiklik için ciddi bir milattı. 15 Temmuz’da bu tür terör örgütlerinin ülke geleceğine nasıl kast ettiğini gördük. Türkiye’nin kesinlikle devlet içinde böyle bir yapılanmaya tahammülü yok.

Değişiklik ile çok daha hızlı karar alma ve uygulama mekanizmaları hayata geçmek zorunda. Bu değişiklik ile çok daha hızlı işleyen bakanlar kurulu, hükümet ve daha fazla çalışan milletvekilleri olacak ve kanun yapmayla ilgili ciddi tecrübeye sahip olacaklar. Yürütme hızlı şekilde devletin ve vatandaşın lehine çalışacak. Yasama kendi içinde kanun yapacak, yargı da denetlemesini yapacak. Bir yerde bir tane baş olur. Bu değişiklikle sistem daha sağlıklı bir hale gelecek.”

  Cumhurbaşkanlığı forsunun milletin meclisi ile birleşeceğini dile getiren Zabun, “Bu önemli ve hepimizi heyecanlandırıyor. Halkın referandumda ‘evet’ diyeceğini görüyoruz” dedi.