AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, ilçe kongrelerinin ilk adresi Atabey'de önemli bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Isparta'daki değişim mesajlarını hatırlatan Zabun, "almamız gereken mesaj varsa alırız. Gereği ne ise de onu yaparız. Kimsenin kuşkusu olmasın" dedi. İşte Zabun'un dikkat çeken konuşması:

KONGRE DEMEK YENİLENME DEMEK

Kongre demek yenilenme demek, derlenip toparlanma ve heyecanlanma demek. Bu açıdan biz, kongre dönemini son derece önemsiyoruz. Ve ciddi şekilde bütün ilçe teşkilatlarımızla ilgili çalışmalarımızı sürdürdük ve her türlü değerlendirmemizi yapmak suretiyle güçlü şekilde yeni döneme girmeyi arzu ettik. 

'BANA DEĞMESİN' DEYİP YANA ÇEKİLMEYİZ

Liderimiz Recap Tayyip Erdoğan'ın işareti hepimiz açısından çok önemlidir. Şunu çok iyi bilmemiz gerekir. Bizim liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koymuş olduğu veya ifade etmiş olduğu mesajlara hiç birimiz 'bana değmesin' deyip de yana çekilmek gibi bir kaygının içerisinde olmayız. Bütün mesajlarına kendimizi muhattap gibi görürüz ve ortaya koymuş olduğu bu mesajlarda üzerimize düşen ne ise, bizim almamız gereken pay ne ise buna hassasiyet ile biz teşkilat olarak itibar ederiz. Gereği ne ise onu yaparız. Çalışmak gerekiyorsa daha çok çalışırız, daha fazla aksiyonlar almak gerekiyorsa bunu da gönül rahatlığı içerisinde alırız. Kimsenin bu noktada kuşkusu olmasın.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

6.olağan kongre sürecimizi Atabey'de başlattık. Öğleden sonra Gönen'de, yarın da Eğirdir ve Aksu kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Kongre sürecinde birbirimizi kırmaktan, birbirimizi üzmekten mutlaka uzak durmamız gerekiyor. Topyekün bir milleti kucaklamak zorundayız. Topyekün bu milleti kucaklayabilmek için kendi içimizde, kendi aramızda birlik ve beraberliğimizi muhafaza ediyor olabilmemiz lazım. O bütünlüğü, kardeşliği muhafaza edemediğimiz müddetçe bu milletin emanetini taşıyabilmek çok kolay bir iş değildir. 

ISPARTA İÇİN EN DÜŞÜK HEDEF: YÜZDE 56'DIR

16 Nisan'da iktidar çıtısını yüzde 50'nin üzerine taşıdık. İktidar olabilmek için yüzde 50'nin üzerinde oy almak gerekiyor. Yüzde 50'nin az bir üzeri evet önemlidir ama kendimizi  sınırlayan bir çıta olmamalıdır. Biz büyük bir aileyiz ve bizim emellerimiz, ideallerimiz var. Hedeflerimizin ve ideallerimizin sınırları Türkiye sınırları içerisinde kalan hedefler değildir. O yüzden bu milletin tamamen desteğini nasıl alabiliriz onun hesabını yapmamız lazım. En son 16 Nisan refarundumunda yüzde 56 oy aldık. Güzel bir sonuç ile Isparta'da refarandumu sonuçlandırdık. Bizim hiçbir zaman Isparta ile ilgili hedefimiz yüzde 56'nın altında olamaz. Ulaşabileceğimiz son nokta ne ise oraya odaklanmalıyız. Hiçbir çıtayı kendimize yeterli görmeden, hedefimiz sürekli daha yukarlarda tutmak zorundayız."