AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Esnaf Odaları Birliği’ni ziyaretinde Belediye Başkanı Günaydın’a sert çıktı. Zabun, Günaydın’ın Kuleönü’ndeki konuşmasında ‘2004-2009 arasında Belediyenin batırıldığına ilişkin konuşmasının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

KAFASINI 2004-2009 DÖNEMİNE GÖMMÜŞ

“Biz böylesine büyük bir mücadeleyi sürdürdüğümüz süreç içinde eleştirilerimizi, sözlerimizi kontrollü tutmaya gayret ediyoruz. Ama Sayın Belediye Başkanı özellikle tüm bunlardan bihaber, tamamen kendi ikbaline odaklanmış bir yaklaşım içinde. Devekuşu gibi kafasını kuma soktu. ‘2004-2009 arası’ diye gömüldü gitti. Halbuki bu süreçte 15 yıllık dönem kendisine aittir. Bugün bu şehrin önündeki önemli sıkıntılardan biri yerel yönetimin vizyonsuzluğudur.

ESNAFA ZARAR VERİYOR

Sürekli söylüyoruz. Israrla söylüyoruz. Esnaf arkadaşlarımız oradaki esnaf arkadaşlarımızda dile getiriyor. Mantıksız, anlamsız, boş işlerle uğraşıyor. Mesela orada bir bisiklet yolu ile ilgili defalarca söyledik. Kardeşim bunun Bisiklet binen için de şehir için de bir mantığı yok. Bu esnafa zarar vermekten başka bir katkısı yok. Anlamsız bir işle uğraşıyorsun. Tüm esnaf tepki gösterdiği halde ısrarla kendi kafasına göre uğraşıyor. Ama esnafımız isyan noktasında. Sürekli esnafımızı vatandaşımız 'Bundan bıktık usandık' diye bizi arıyor. Yani kaldır kardeşim o yolu. Halen üzerine ilave ediyorsun. Bunlar boş işler.

80 KÖYÜ ANCA ÖĞRENMİŞ

Daha yeni öğrenmeye başladı. 80 köyü anca öğrenmiş. '80 köye gittim' diyor. İlk defa öğrenmiştir 80 köyün yolunu. Biz Allah'ın izniyle 203 köyümüzü mekik gibi dokuya dokuya yıllar oldu. Arkadaş daha yeni uyanıyor. Ama kendisine göre bir takım beklentilerle, ikbal mücadelesiyle, şov peşinde. Bunlar kendisine fayda getirmez. Bunu bilmesi lazım. Ispartalı 2019'u iple çekiyor. Bu şehir daha vizyoner, bu şehrin ufkunu açacak aktörlere ihtiyaç var, Şehir susadı. Bunun gereğini Ispartalı hemşerilerimizle biz de iktidar partisi olarak bunun gereğini yapacağız Kimsenin kuşkusu olmasın.”