Isparta Belediyesi'nin mücavir alan sınırları içinde kalan köylere hizmet götürmezken, bazı İlçelerin köylerinde Ramazan programları düzenlemesine AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'dan çok sert tepki geldi. Başkan Günaydın'ı hedef alan Zabun "Artistlik yapmaya gidiyor, dibindeki köyleri görmüyor'' dedi.

Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun. Isparta Belediyesi'nin, kendi sorumluluk dışındaki köyler hizmet beklerken başka ilçelerin köylerinde Ramazan programlan düzenlemesine çok sert tepki verdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın Isparta'nın Büyükşehir Belediyesi olacakını duymasıyla telaşa kapıldığını söyleyen Zabun. Günaydın'ın çıkar eksenli siyaset anlayışının bittiğini aktardı. Zabun Belediye mücavir alanı sınırları içinde kalan köylere Belediye hizmet etmedi için kanunları çiğneyip Özel İdare'nin hizmet sunmak zorunda kaldığım da vurguladı.

Isparta Belediyesi'nin kendi sorumluluk alanı dışında kalan yerlerde Ramazan etkinlikleri düzenlemesine tepki Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun'dan geldi. Zabun, Belediye Başkam Yusuf Ziya Günaydın'ı sert bir dille eleştirdi.

MENFAAT KOKUYOR ÇIKAR KOKUYOR

Başkan Günaydın'ın bir iftar vesilesiyle de olsa ilçelerdeki bir kısım köylere gitmesinin en azıdan orada neler olduğu no hizmetler götürüldüğünü görmesi açısından önemli olduğunu belirten Zabun ''Ama tabi, bunun başka boyutu da var. Isparta Büyükşehir Belediyesi olacak deyince kendisini bir telaş kapladı Kendisini İlçelere köylere falan saldırmaya başladı Biraz insanın samimi olması lazım. 15 senedir belediye başkanısın 15 senedir hangi köye hangi desteği verdin? Hangi yatırımı yaptın? Her tarafından çıkar kokuyor Menfaat kokuyor. Isparta Büyukşehir Belediyesi olursa ben ne yapacağım telaşına kapıldı. Ama merak etmesin Isparta Büyükşehir Belediyesi olsa da olmasa da artık biz öyle görüyoruz ki Sayın Günaydın'ın çıkar eksenli yapmış olduğu siyasetin sonu gelmiştir. Bunun detaylarına şimdi girmeyeceğim. Ama en azından vatandaşımız herşeyi görüyor. İmar uygulamasının nerede yapıldığını, hangi işlemlerin belediye üzerinden öncesinde yapılan hazırlıklara uygun olarak nerelerde gerçekleştirildiğini vatandaşımızın bilmediğini sanıyorsa yanılıyor Herkes her şeyi çok iyi biliyor'' dedi.

KANUNLARI ÇİĞNEYEREK O KÖYLERE HİZMET GÖTÜRÜYORUZ

Başkan Günaydın'a "Senin burnunun dibinde mücavir alan içinde kalan köylerin var. Evvela bu köylere hangi hizmeti götürdün?' diye sorulması gerektiğim kaydeden Zabun; şunları söyledi; "Yanı kanun gereği mücavir alan sahası içinde olan köylerde imar ve bayındırlık hizmet ve sorumluluğu belediyelere aittir. Yakaören, Deregümü, Aliköy'ün bir kısmı Kayı, çevremizde mücavir alan sınırları içinde kalan köyler var. Bunların çöpünü mü topluyor kanalizasyonunu yolunu mu yapıyor? Bunların içme suyu sorununu mu. Pazar yeri sorununu mu çözüyor. Hangi birisine el atıyor. Halbuki hepsi Belediye sorumluluğunda. İl Özel İdaremiz kanunları çiğneyerek buralara hizmet götürmenin mücadelesini veriyor. Aslında kanunen İl Özel İdaresinin buralarda hizmet etmesi uygun değil, ama biz arkadaşlarımıza söylüyoruz Burada vatandaşlarımızı hizmetten yoksun bırakamayız diyoruz. Belediye her ne kadar bu hizmetleri götürmüyorsa da biz burada İl Özel İdaresi olarak bu hizmetleri götürmek zorundayız. Çünkü vatandaşımızın huzur ve güveni bizim için önemlidir diyor elimizi taşın altına sokuyoruz. Ama şuraya buraya artistlik yapmaya giden Başkan'ın. burnunun dibindeki mücavir alanda kalan köylere görmemesi yakışık olmuyor. Bir bakıyorsunuz maliyetlerden bahsediliyor. Her bir köyde yapılan iftar programının 30 bin TL olduğu söyleniyor. Doğruysa kusura bakmasın da birazcık cebinden harcasın bu paraları, belediye bütçesinden değil. Cebinden harcasın çünkü çok para kazandı belediye üzerinden çok para kazandı birazcık harcaması gerekiyor.''

Nokta Gazetesi