AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, yaklaşan yerel seçimler öncesinde 3 dönem kuralıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Uluborlu’da Belediye Başkanı Mehmet Uğur Ünverdi’nin hizmette 14.yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene katılan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, yerel seçimlere ilişkin önemli bir açıklama yaptı. İl Başkanı Zabun, MYK yetkisinde olan 3.dönem istisnasının Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi için uygulanabileceğini açıkladı. Zabun, “Uluborlu Belediye Başkanlığı’na devam etse de, etmese de Mehmet başkan asla siyasetin dışında kalmayacaktır” dedi.

AK Parti İl Başkanı Zabun, şöyle konuştu:

“Uluborlu’da 3 dönem belediye başkanlığı yapıp hala önemli bir desteği arkasında tutması önemli bir başarıdır. Biz zaten çalışmaları yakından takip ediyoruz ama halkımızın 14 yılda üretilen hizmetlerle ilgili programa yoğun bir şekilde katılması bizler için memnuniyet verici. Partimiz açısından memnuniyet verici. Ne kadar isabetli bir belediye başkanı ile yolculuk ettiğimizin göstergesi.

Sayın Başkanın bu dönem 3.dönemi. Bizim de tüzüğümüzde bir kural var. 3 dönemden fazla belediye başkanlığı ya da herhangi bir yerde görev yaparken 3 dönemden fazla olmuyor. En son yapılan olağanüstü büyük kongrede tüzük değişikliği gerçekleştirildi. Burada 3 dönemle ilgili kararı Merkez Yönetim Kurulu’na bıraktık. Özellikle bazı şehirlerdeki belediye başkanlarımızın performansı ile ilgili genel merkezimizin bu değerlendirmeyi yapacaktır. Bu değerlendirme kapsamında genel merkezimizin istisna tanıyacağı yerler olursa gerekli kararı vermek suretiyle Mehmet Ünverdi ile yolculuğumuz sürecektir. Sayın Başkana olan güveniniz ve itimatınızı bugün bir kez daha gördüm. Güven ve itimat sayın Başkanın hizmetlerinin devamı noktasında olursa biz genel merkezimizle istişare yürütürken sizin güveninizi ve itimatınızı mutlaka paylaşırız.

AK PARTİ VEFALI BİR PARTİDİR

Ama ne olursa olsun AK Parti siyasette vefayı ön planda tutar. Genel merkezimizin kararı ne olursa olsun mutlaka sayın Başkan tecrübelerini Ispartamıza aktarmaya, sunmaya devam edecektir. Asla siyasetin dışında kalmayacaktır. Ne olursa olsun, ister Uluborlu Belediye Başkanı olarak devam etsin, ister onun yerine başka bir arkadaş olsun. Ama ne olursa olsun Mehmet Başkan tecrübelerini Isparta’ya aktarmaya devam edecektir, siyaset hizmet ekibinin içerisinde yerini almaya devam edecektir. Uluborlu’ya hizmet etmeye devam edecektir. Bunu buradan açık ve net bir şekilde ifade ediyorum.

ULUBORLU, HEP AK PARTİ’Yİ DESTEKLEDİ

Uluborlu, 6100 nüfusu olan bir şehrimiz. 14 yıla sığdırılan hizmetlere bakıldığında son derece önemli ve son derece büyük. Bütün hemşehrilerimizin hayat şartlarını üst noktalara taşıyan bir anlayış, bir ürün ortada. Uluborlu, 14 yıldır AK Parti’ye destek veren, hem genel seçimlerde, hem referandumlarda hem de belediye seçimlerinde partimizin arkasında duran ilçelerimizden birisi. Bunun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bunun farkındayız.”

Kaynak:son32