Ak Parti'de temayül öncesi ortaya atılan iddialarla ilgili Haber32'ye açıklama yapan Ak Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun, yarın ki yapılacak temayül için ilçelerimizi ve beldelerimizi ziyaret ederek teşkilatlarımızı bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz, partimiz teammüllerine göre, temayül tek başına etkileyici belirleyici bir güce sahip değildir. Aday belirleme sürecinde Anketler, liyakat, Komisyon görüşleri çok önemli merhalelerdir.

 Tarafımızın adaylarla ilgili talebi, veya ısrarı yoktur, olama. Gittiğimiz yerlerde söylediğimiz sözler tamamen partimizin yükselmesi, oylarımızın artması için yaptığımız çalışmalardır, partimize katkısı olabilecek, oy potansiyeli olan, liyakat sahibi kişiler kim ise, elinizi vicdanınıza koyarak ona oyunuzu verin, şeklinde konuşmalarımız olmuştur.

   Partimizin delegelerinin, baskı yada talimatla hareket etmeleri de zaten mümkün değildir. Partimiz kuralları gereği, Türkiye çapında olduğu gibi, temayülde olınan oyun az yada çok oy alması önemli değildir, Temayül tek başına belirleyici değildir, adaylık öncesi yapılan birkaç çalışmadan sadece biridir.