18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle TED Koleji tarafından hazırlanan anma programında Çanakkale savaşının ne zorluklar içinde kazanıldığı işleniyordu ki, programın yapıldığı Kültür Sarayında elektrikler kesilince program yarıda kaldı. Yüzlerce katılımcı karanlıkta dakikalarca elektriğin gelmesini bekledi. 
 
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle anma ve kutlama törenleri çerçevesinde dün Belediye Kültür Sarayında TED Koleji tarafından Özel Anma Programı düzenlendi. Saat 11.00’de başlayan törene; Vali Vekili Niyazi Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, Vali Yardımcıları, Daire Müdürleri, Askeri ve sivil erkan, siyasi parti il başkanı ve temsilcileri, Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği ile Muharip Gaziler Derneği Başkan ve üyeleri ile şehit aileleri ve öğrenciler katıldı. 
 
OKUL MÜDÜRÜNÜN KONUŞMASI YARIDA KALDI 
 
Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başlayan törende bir konuşma yapan TED Koleji Müdürü Hayrettin Bilge, Çanakkale Zaferi’nin dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş,tarihin akışı üzerinde Türk Milleti, belirleyici bir rol oynayan bir zafer olduğunu belirterek konuşmasına devam ediyordu ki, tam o sırada programın yapıldığı Kültür Sarayında elektrikler gitti ve salon tamamen karanlığa büründü. 
 
JENERATÖRÜN ELEKTRİĞİ DE KESİLDİ !  
 
Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; Dün saat 10.00’da çarşı merkezinde elektriklerin kesildiği ve program saatinde program akışının aksamaması için Kültür Sarayının jeneratörünün devreye sokularak programın yapıldığı salona elektrik verildiği ancak, jeneratörün de bir süre sonra elektrik veremez duruma gelmesi nedeniyle programdaki elektrikleri tamamen kesildiği öğrenildi. 
 
KATILIMCILAR DAKİKALARCA ELEKTRİĞİN GELMESİNİ BEKLEDİ 
 
Kültür Sarayında elektriklerin kesilmesi ve programın yapıldığı salonun karanlığa bürünmesi üzerine programın sunucuları programa elektrik kesintisi nedeniyle ara verildiğini ve elektriler geldikten sonra devam edileceğini anons ettiler. Bunun üzerine programa katılanların çoğu programı ve salonu terk ederken bir kısmı ise karanlıkta elektriklerin gelmesini bekledi. Elektriklerin gelmesi üzerine program geç de olsa kaldığı yerden devam etti. 
 
PROTOKOL ÜYELERİNDEN ŞEHİT DERNEKLERİNE ZİYARET 
 
Öte yandan, Çanakkale Zaferinin 98. Yıldönümü kutlamları çerçevesinde Vali Vekili Niyazi Can beraberindeki protokol üyeleri saat 15.00’te Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Isparta Şubesi Başkanlığını, saat 15.30’da ise Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi Başkanığını ziyaret ettiler.  Yine dün; İkindi namazınamüteakip İl Müflüğünce Mimar Sinan Camiinde şehitlerimize ithafen bir Mevlid – i Şerif okutuldu.